Интимно

Чувствен секс с помощта на рефлексологията

Облекчава стреса и повишава либидото

09.07.2015г. / 14 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Рефлексологията е терапевтична практика за прилагане на лек натиск върху определени точки по ръцете, лицето, ушите и краката. На краката има около 15 000 нервни окончания.

Рефлексологията нежно може да въздейства на всички органи, жлези, както и на всяка друга част от тялото ни. Също така тази релаксираща техника може да подобри значително сексуалния ви живот. Как?

Изгражда доверие

Без значение дали връзката ви е започнала скоро или се намирате в дългосрочни взаимоотношения, доверието към партньора е първата и най-важна стъпка, за да имате незабравим секс.

Рефлексологията е прекрасна форма на невербална комуникация, която ви помага да получите повече близост с любимия човек, независимо на какъв етап от връзката си сте.

Облекчава стреса и повишава либидото

Стресът може да доведе не само до появата на здравословни проблеми, но и до намаляване на либидото. Когато сме стресирани, не само губим желание за любов, но се отдалечаваме емоционално от половинката си. Рефлексологията може да прекъсне този цикъл на негативни мисли и настроения, да ви накара да се чувствате по-спокойни.

Това е вид любовна игра

Създаването на настроение за любов започва преди самия секс. Запалете свещи, пуснете си любимата музика, направете си плато с афродизиаци. След това, докато си говорите с любимия човек приятни и вълнуващи неща, отдайте се на леки докосвания чрез техниката на рефлексологията.

Стимулирането на отделни области на краката създава приятни усещания на различни нива, които са сравними като удоволствие с правенето на любов. Точно като правенето на любов рефлексологията може да бъде пълно потапяне във вашия партньор. Рефлексологията може да ви помогне да останете физически и емоционално свързани и да направи секса повече от вълнуващ.

Свързани статии

Как да прилагате ефективно техниката?

Вие или партньорът ви (след това е добре да се размените) легнете удобно на спалнята. Вземете малко количество от любимото ви етерично масло и намажете с него стъпалата на партньора ви. След това масажирайте нежно и от време на време с лек натиск на палеца стимулирайте определени точки. Задържането трябва да трае около 5-10 секунди и да създава приятно усещане.

Ето кои са едни от най-важните точки за стимулиране.

Слънчевият сплит – освобождава тревожността.

Вашият мозък(в горната част на всички 10 пръста на краката) – повишава либидото и стимулира въображението.

Хипофизата (центъра на палеца на крака) – контролира секрецията на хормони.

Хипоталамусът (външния ръб на палеца) – сигнали към яйчниците / тестисите за отделянето на естроген/тестостерон.

Надбъбречни жлези (близо до вътрешния ръб на стъпалото в средата на ходилото) – увеличава общата енергия.

Гръбначният стълб (вътрешен ръб на стъпалото под центъра на стъпалото) – подобрява гъвкавостта и успокоява нервната система.

Матката / простатата (вътрешността на глезените) поддържа оргазма/еякулацията.

Снимка: Istock

Коментирай
Свободно време