Интимно

Кога и защо да вярвате на половинката си?

Доверието гради връзката

26.07.2015г. / 15 41ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Доверието е всичко в една връзка. Ако не можем да се доверим един на друг, хармонията е невъзможна.

Доверието не означава слепота. Когато човек има повод за съмнение, тогава трябва всяка сянка на недоверие да бъде прогонена, ако искаме връзката да просъществува. Но предварителното недоверие и подозрение е в състояние да срине дори и най-чистите взаимоотношения.

За какво трябва да имате доверие на партньора си?

За верността му към вас

Съмнението във верността често се провокира от степента на ревнивост. Болестната ревност е враг номер едно на една връзка. Когато подозираш партньора си в изневяра без какъвто и да е повод, вниманието ти се фокусира върху всяка реплика, всеки жест, всяко телефонно обаждане и всичко се превръща в кошмар.

Когато започвате нова връзка, не го правете с недоверие, освен ако имате повод за това.

За споделените ценности

Имайте доверие на партньора си, когато казва, че споделя вашите възгледи и желания за бъдещия ви съвместен живот. Общият поглед на двойката за това как връзката трябва да протече е изключително важен.

Ако приемате със съмнение неговото съгласие с вашите възгледи, трябва да се замислите как ще продължавате така? Дори партньорът ви да промени мнението си по даден въпрос с времето, не го съдете.

За финансовите отговорности

Когато стане въпрос за пари, често скандалите са в кърпа вързани. Затова е добре да си изясните позициите относно общите ви финанси от самото начало. Доверете се на партньора си, ако има нужда от пари. Не се доверявайте, само ако доверието ви е било излъгано.

За личностното развитие

Някои хора имат горчив опит с партньори, които всячески се стремят да възпрат половинките си от развитие, било то професионално, емоционално, личностно или социално. Има мъже, както и жени, които се страхуват да не изгубят партньорите си, ако те постигнат някакъв успех.

Един добър партньор никога няма да ви задържа в развитието ви. Той винаги би бил щастлив от постиженията ви. А и хората се променят с времето.

Свързани статии

За уважението

Важен елемент от една връзка е уважението. Ако забележите, че партньорът ви проявява егоизъм, неуважение към интересите и желанията ви или налага мнението си за взимането на важни решения, поговорете с него. Уважението във връзката е едно от най-важните неща.

Но все пак, ако нямате поводи за съмнения, не подхождайте с недоверие към уважението на партньора ви към вас.

Доверие от разстояние

Много хора имат проблем с доверието от разстояние. Ако на половинката ви му се налага да пътува и да се среща с много хора, не прибързвайте със съмненията. Да си постоянно с партньора си също не е напълно OK. Недейте да държите сметка за всяка минута и секунда, в която не ви е вдигнал телефона. Не разпитвайте с маниер на гестаповец, защото така само ще влошите нещата.

Ако сте били наранявани в миналото е разбираемо понякога да изгубите вяра в самото доверие. Но се опитайте да се абстрахирате от миналия си опит и не подхождайте с недоверие към всяка следваща връзка, защото ще я погубите.

Коментирай
Свободно време