Интимно

Какво да говоря на първа среща?

Лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читател за рубриката „Какво те мъчи в любовта“

13.08.2015г. / 16 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читател за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“:

А.: Измъчват ме първите моменти от срещата с момиче. Не мога да подхвана тема за разговор, която да е приятна за нежния пол. Според вас какви теми на разговор биха били подходящи за първа среща? Друг проблем, който имам е, кога да пристъпя към по-сериозни отношения, като целувка например, та дори и нещо по-сериозно?

Ева Кулева: Важно е първо да изясним каква е целта на срещата. Ако искаш да създадеш дългосрочна връзка, целта на първата среща за теб е да прецениш дали искаш да видиш тази жена отново. Т.е. да установиш дали те привлича и дали отговаря на твоите задължителни изисквания.

Много често, и жени и мъже, се стараят да направят добро впечатление на първа среща и това ги стресира. Те или си гълтат езика или приказват твърде много. Ключът е да се фокусираш върху своя събеседник, а не върху себе си. Така няма да се притесняваш как се представяш и ще разбереш това, което те интересува за другия.

Направи й искрен комплимент. Коментирай нещо конкретно у нея, което ти е направило добро впечатление – във външния вид или в поведението. "Много ми харесват обеците ти или хареса ми, че дойде точно навреме".

Разбери какво я вълнува, като й задаваш въпроси. Можеш да си намислиш въпросите предварително, за да се чувстваш по-уверен и спокоен. И за да не звучи като разпит или интервю за работа, сподели и ти нещо лично за себе си по този въпрос. Накратко ;) Покажи й, че искрено се интересуваш от нея – слушай внимателно какво ти отговаря и прави кратки коментари или кимай.

Балансирай между говоренето за нея и за себе си. Някои мъже не спират да се хвалят и да говорят за себе си през цялата среща, лично мен това ме отблъсква. Други - само питат и не споделят нищо лично. Така не предразполагат жената да бъде открита и не създават условия за сближаване.

Шеговити коментари и закачки в контекста на разговора скъсяват дистанцията. Ако си спокоен и отпуснат, слушаш и наблюдаваш какво се случва около теб, ще ти хрумнат весели асоциации. Не прекалявай със смешките обаче. Някои мъже не спират да разказват вицове и забавни истории, което за мен е доста досадно. 

Наблюдавай реакциите й. Ако се усмихва и те гледа в очите, кима и участва в разговора, значи й е интересно. Ако мълчи и гледа настрани, вероятно е отегчена.

Ако съвсем не можеш да измислиш какво да кажеш, бъди искрен, сподели й, че се притесняваш и я питай за какво би искала да си говорите.

Преминаването към физически контакт може да е доста неловко, ако прибързаме, не усещаме другия и не четем знаците на тялото. Когато една жена иска да бъде целуната, тя обикновено го показва като гледа мъжа в очите, мълчи и стои близо до него неподвижно в очакване. Когато и мъжът направи същото, се усеща, че моментът е подходящ и целувката се случва по естествен начин. За целта е нужно да се чувстваш комфортно в тишина. Разбира се, ако това не се случи на първите няколко срещи, можеш да измислиш по-креативен начин, по който да я целунеш (филмите са добър източник на идеи ;) или да я попиташ дали може да я целунеш.

♥ 
Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай