Интимно

Как да покажете любовта си без думи?

Покажете на любимия си, че го обичате!

19.01.2016г. / 16 11ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всеки човек е способен на любов. Дори най-коравосърдечните хора изпитват чувства. Разликата е в това как показваме любовта си. Някои хора са по-емоционални, други по-затворени, трети направо плахи в изразяването на чувствата си.

Затова и понякога половинките ни не могат да разберат какво точно изпитваме.

Ако сте отскоро с някого, чувствата ви вече са силни, но се чудите как да ги изразите, ето какво трябва да направите, за да покажете любовта си!

Мълчаливи жестове

Жестовете говорят повече от думите. За да покажете на един мъж, че го обичате, трябва да го изразявате с тялото си, с поведението си, с нещата, които правите специално за него. Вместо да казвате „обичам те“, прегърнете го, целунете го страстно, потърсете физически допир с него, сгответе му нещо вкусно или го изненадайте.

Тези мили жестове със сигурност ще бъдат по-красноречиви от която и да е дума или обяснение в любов.

Грижете се за него

Чрез грижите показваме най-добре чувствата си, показваме, че държим на човека до нас, че искаме той да се чувства добре.

Ако виждате, че е стресиран, направете му отпускащ масаж. Ако сте забелязали, че е изморен и без енергия, пригответе му нещо вкусно, с което да се почувства добре. Изслушайте го, ако иска нещо да ви сподели, дайте му съвет.

Ако се отнасяте така с него, той със сигурност ще разбере, че го обичате.

Подкрепяйте го

Когато заслужава комплимент – дайте му го с цялата си искреност. Когато има нужда от подкрепа – засвидетелствайте му я! Подкрепяйте го в начинанията и вярванията му. Това е важно за един мъж. Силата им до голяма степен идва от одобрението и подкрепата на нежните им половинки.

Изслушвайте го

Мъжете рядко разкриват напълно сърцето си, но когато той иска да го направи, не го отблъсквайте. За един мъж е много важно да бъде изслушан и разбран от своята жена. Емоционалното изразяване на любовта често е по-силно от физическото.

Ако се интересувате от онова, което го терзае, което става в ежедневието му както хубавото, така и лошото, ще го убедите, че наистина го обичате дори без да казвате нещо.

Оставяйте му бележки на места, които може да види

Малките сладки жестове са много ценни в една връзка. С оставянето на любовни бележки му показвате, дори във ваше отсъствие, че мислите за него непрекъснато.

Без значение дали сте се чули скоро по телефона или не, когато намери бележката, той неминуемо ще се усмихне и ще пожелае да чуе гласа ви.

Правете заедно неща, които той обича

Мъжките и женските хобита често не си съвпадат, но не е напълно задължително. Ако вашите се разминават, направете усилие да превъзмогнете различието и да направите нещо заедно с него. Ако пък си съвпадат – още по-добре! Така ще ви е още по-приятно да се занимавате с общите ви хобита и връзката ви ще стане още по-здрава.

Снимки: iStock

Коментирай