Интимно

Кокосовото масло – чудесен лубрикант!

Как да използваме кокосовото масло като лубрикант?

16.02.2016г. / 16 29ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Кокосовото масло е алтернативна мазнина за употреба в много аспекти. Освен за готвене, кокосовото масло е често използвано за избелване на зъбите, вместо овлажняващ продукт за кожата, за подхранване на косата и много други.

Кокосовото масло може да бъде и чудесен заместител на лубриканта. Неговите овлажняващи свойства работят и тук. Все пак, трябва да се има предвид, че изследвания конкретно за това дали кокосовото масло става за лубрикант няма. Но досегашните констатации подсказват, че е напълно безопасно.

Това е така, защото кокосовото масло съдържа естествени противогъбични вещества, които биха могли да намалят риска от инфекции, предавани по полов път. Освен това, овлажняващите му свойства спомагат за преодоляване на вагиналната сухота.

Допълнителен бонус към това са антиалергичните свойства на кокосовото масло. То е подходящо за жени, които имат непоносимост към някои химикали в лубрикантите, причиняващи различни вагинални проблеми.

Кокосовото масло има ниска точка на топене, затова е лесно да го разтопите между дланите си. След това го нанасяте като стандартен лубрикант преди секс.

Не забравяйте да прочетете списъка със съставките на кокосовото масло, което купувате, за да избегнете нежелани реакции. За предпочитане е да прилагате чисто кокосово масло като лубрикант.

Преди да пристъпите към употреба, направете тест за алергичност на кожата ви като нанесете малко кокосово масло на друга част от тялото. Ако няма зачервяване, сърбеж или подуване, значи всичко е наред.

Важно е да се отбележи, че кокосовото масло не трябва да се използва заедно с латексови презервативи. То може да предизвика скъсването на презерватива, което е нежелан ефект. Вместо това използвайте полиуретанов презерватив. Той е устойчив на масла.

Снимки: iStock

Коментирай