Интимно

5 притеснения, които всеки мъж има на първа среща

От какво се страхуват господата?

26.05.2016г. / 17 28ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Запазен специалитет на жените е да се притесняват преди първа среща. Да, но и мъжете се притесняват не по-малко. Просто притесненията им са от малко по-различно естество.

Ето 5-те най-големи мъжки притеснения относно жените и първите срещи:

Притесняват се дали ще ви задоволят сексуално

Когато мъжете отиват на първа среща нещото, което веднага минава през ума им е дали ще правите секс, дали той ще се представи и най-вече – дали на вас ще ви хареса. Част от мъжкото достойнство е представянето в леглото. Ако там тестът не мине, вероятно няма да ви види повече, а и самочувствието му ще бъде сериозно накърнено.

Притесняват се да не бъдат отхвърлени

Това притеснение е характерно за жените, но не означава, че и мъжете не страдат от него. Никой не обича да бъде отхвърлен, още повече на първа среща. Това е меко казано обезсърчаващо.

Мъжете се затрудняват особено, когато сте студена и неотзивчива. Сковават се, не знаят какво да кажат и как да разчупят леда. Затова ако наистина го харесвате – помогнете му! Бъдете ведра и приветлива.

Притесняват се дали са достатъчно мъжествени

Стереотипите, свързани с мъжествеността, притесняват почти всеки мъж. Никой не иска да изглежда женчо в очите на дамите, пък и на мъжката конкуренция. Не на всеки му идва отвътре да е мъжкар обаче. Ето оттам идват и притесненията, особено ако мъжът знае, че не си пада особено по поведението тип „разгонен петел“.

Притесняват се дали ще разчетат правилно женските сигнали

Химията между мъжете и жените е базирана на сигнали, жестове, мимики и езика на тялото изобщо. Женските похвати винаги са били малко „тъмна Индия“ за мъжете, особено ако сте на първа среща и той все още не е разгадал вашите специфики на поведение.

Свързани статии

Притеснението идва оттам да не се получат конфузни ситуации заради неговата невъзможност да отгатне посланията, които му пращате. Все пак става дума за мъжко самочувствие.

Притесняват се да не попаднат на психарка

Не си мислете, че само жените се плашат от това на какъв партньор ще попаднат. Мъжете имат не по-малко притеснения в тази посока. Никой от тях не би искал мрънкаща барби, която да се води от наставленията на майка си или болезнена ревнивка, която да му вгорчи живота.

Снимки: iStock

Коментирай