Интимно

Любовни грешки, които силните жени не допускат

Загуба на контрол над емоциите си

23.07.2016г. / 13 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка любовна връзка се различава от останалите. След всяка връзка, научаваме своите уроци, но сякаш забравяме част от тях, когато започнем нови взаимоотношения. Голяма част от нашите грешни стъпки правим несъзнателно.

И тъй като всяка жена иска да бъде силна когато става въпрос за любов, вижте 4 най-често допускани грешки, които силните жени не биха допуснали.

Загуба на контрол над емоциите си

Няма любовна връзка, която да не преминава през изпитания и перипетии. Тези събития са вид тест за силата на любовта ни, за партньора ни. Моментите на криза често са свързани със страх, страх от загубата на любовта, страх, че не получаваме достатъчно от тази връзка. Тогава контролът върху емоциите и действията е загубен.

Произнасяме тежки думи, правим поредица от грешки, защото сме загубили контрол над емоциите си. Силните жени рядко биха прекрачили тези граници. Те са емоционално интелигентни. Черта, която са изграждали във времето. В ситуации на криза във връзката, те биха помислили добре над случилото се, преди да предприемат следващата крачка.

Липса на комуникация

Една от най-честите допускани грешки от жените във връзките е, че премълчават своите емоции и желания. Дори и половинката да се позаинтересува как сме, ние винаги извъртаме глава встрани, казвайки че всичко е наред. Очакваме някой да ни моли да говорим, да търси начин да се свърже емоционално с нас, но грешим.

Силните жени имат друг подход. Те владеят изкуството на комуникацията. Умеят да изслушват, но и да споделят това, което не им харесва или което ги е зарадвало. Конструктивните разговори са тяхната формула за успешна връзка. Рядко премълчават и това не е от страх, а просто чакат удобния момент за разговор.

Говорите лошо за партньора си

Никога не си позволявайте пред близки и приятели да споменавате лоши неща по адрес на любимия ви, поне докато сте във връзка. Още една грешка, която жените правим, защото в определени моменти се нуждаем от внимание и искаме всички да ни подкрепят и да се съгласяват с нас.

Силните жени знаят, че споделянето на интимния им живот не е добра идея или поне не го разкриват напълно. Вместо негативните черти, те биха показали неговите силни страни, успехи, ще покажат гордост. Това до голяма степен привлича положителна енергия към тях.

Не подкрепяте партньора си

Всяка жена иска да има до себе си успял мъж, който да ѝ осигури добър стандарт на живот. В същото време да е галантен, романтичен и т. н. Голяма част от успеха, романтиката и всичко останало мъжете дължат на отношението на тяхната половинка към тях.

Свързани статии

Това означава, че вие сте като огледало. Ако не подкрепяте и не насърчавате любимия, не правите романтични жестове, не споделяте какво бихте искали да получите в тази връзка, няма да бъдете щастливи, а разочаровани.

От друга страна силните жени показват гордост, правят комплименти на партньора си. Винаги намират начин да го накарат да се отпусне след тежък работен ден, те са неговото вдъхновение.

Снимки: istock

Коментирай