Интимно

5 клопки, в които успешните двойки не падат

Не падайте и вие

24.07.2016г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Успешните връзки са именно такива, защото има причина. Двойките, които имат проблеми трябва да разберат, че за да просъществува успешно и щастливо тяхната връзка е важно да полагат усилия.

Можете да се поучите от щастливите и най-вече успешни двойки като разберете кои „капани“ във връзката избягват те!

Те не нарушават доверието помежду си

Доверието е едно от най-важните неща в една връзка. Важно е по никакъв повод то да не бъде наранено и осквернено. Ако доверието се разклати, цялата връзка започва да губи основите си.

Не позволяват гнева им да излезе извън контрол

В гнева си човек може да каже всякакви ужасни неща, дори такива, каквито не мисли. Дори да сте гневни на партньора си, никога не трябва да преминавате границите. Понякога думите болят повече от физическите удари. Някои хора никога не забравят казаните думи.

Не отиват твърде далече

Нанасянето на така наречените удари под кръста е забранено в една връзка, както и в бокса. Рискът да нараните другия непоправимо е голям. Ако партньорите се познават добре, възможността да нанесат „смъртоносен“ за връзката си удар с думи в гнева си е голяма.

Предпазвайте се от ожесточени изблици и не използвайте слабостите на партньора си срещу него. Така правят успешните двойки.

Те не използват секса като оръжие

Важно е да разберете, че сексът не е средство, нито оръжие, което да използвате срещу партньора си. Успешните взаимоотношения се градят върху комуникация и доверие. Сексът е само допълнение към тях.

Те не допускат прекалено отдалечаване помежду си

В една продължителна връзка е нормално да има периоди на близост и отдалечаване. Важно е обаче да не се допуска това отдалечаване да приеме твърде големи размери. Връщането назад е трудно. Успешните двойки просто не допускат да „разхлабят“ връзката си до такава степен.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време