Интимно

Видове конфликти във връзката, които могат да доведат до края й

За какво най-често се карат двойките и защо това разваля отношенията?

06.09.2016г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В една връзка неразбирателствата и конфликтите са неминуеми. Но има някои видове скандали, които биха могли да преобърнат колата и да сринат отношенията ви. Може би не веднага, но с натрупване на напрежението нещата ще излязат извън контрол.

Решаването на проблемите

Всеки има своя начин за решаване на проблемите. Най-голямото неразбирателство идва оттам, ако и двамата сте със силни характери и двамата смятате, че вашият начин е правилният. 


Ето защо решаването на различни проблеми във връзката или в ежедневието може да се окаже препъни камък

Домакинската работа

Разпределението на домакинските задачи често е проблем. Обикновено мъжете смятат, че това е женска работа и оставят всичко на нежните си половинки. Търпението на дамите се изчерпват и настъпват непрекъснато скандали, подмятания и сръдни относно чистенето, хвърлянето на боклука, пазаруването, изобщо всичко свързано с управлението на домакинството.

Сексът

Сексът не би трябвало да е повод за скандал, тъкмо обратното – за приятни преживявания. Но, уви, може и да е повод за разруха в отношенията. 

Не всички двойки могат да подходят мъдро и с разбиране, когато на единия партньор просто не му се прави секс. Повечето пъти това е повод за влошаване на отношенията и отдалечаване на партньорите.

Самочувствието и самооценката

Много е лошо, когато двамата партньори не са на сходно интелектуално ниво. Все някога пропастта между двамата започва да се уголемява. Започват сравнения с други хора, натяквания, поучения, подценяване и обидно поведение от страна на единия партньор. 

Можете да си представите колко пагубно е това за връзката. 

Общуването

Колкото и странно да прозвучи, общуването може да се окаже повод за конфликти. Ако то отсъства, значи и комуникацията я няма. Ако общуването е изпълнено с обиди и подигравки, то явно краят на връзката ви наближава. 

Ако общуването е оскъдно и бедно на споделена информация, чувства и намерения, то тогава единият партньор може да се почувства изолиран. Ако и двамата не споделяте особено, тогава замислете се какво поддържат всъщност вашата връзка. 

Снимки: istock

Коментирай