Знаете ли, че... оргазмът и кихането не могат да се спрат волево?

Възбуждащи факти за секса

2016-08-31 17:20:00 | Илияна Николова

Сексът е едно от най-естествените неща, които могат да се случат между две живи същества. Той бележи нашето съществуване, както и това на всички останали бозайници. Начинът ни на възпроизвеждане обаче се различава от този на животните по това, че ние изпитваме наслада от този акт. 

И като едно истинско и естествено нещо, сексът е белязан от множество факти, някои от които ще споделим в рубриката "Знаете ли, че...?"

Ако семенна течност попадне извън човешко тяло, клетките в нея могат да оцелеят само няколко часа. Ако обаче се намират в женско тяло след еякулация във вагината, сперматозоидите оцеляват няколко дни.

Един здрав мъж е способен да еякулира 17 литра сперма през целия си живот, достатъчна за оплождането на всички жени по света. Сексът повишава имунитета и намалява болката. Той задейства хормони, които помагат за повишаване прага на болката. 

След оргазъм се освобождава антидиуретичен хормон, който ви пречи да уринирате. Не се чудете защо това е така – не сте само вие!

Въпреки това, пишкането след секс ви предпазва от инфекции и различни зарази.

Женските гърди набъбват с до 25% при крайна възбуда.Сексът е най-добрият борец срещу стреса. Той понижава кръвното налягане, успокоява и релаксира нервната система. 

Сексът след тренировка дава най-силни усещания, защото тренировката е провокирала повишаване нивата на тестостерон и кръвоснабдяването в гениталиите. Това прави усещанията много по-ярки.

Редовно правещите секс изглеждат по-млади с 4 до 7 години.

Женският клитор съдържа повече от 8 хиляди нервни влакна – почти два пъти повече от пениса

Колкото и да не ви се вярва, менструалните спазми също могат да предизвикат оргазъм или нещо, приближаващо се до него.


Жените, страдащи от мигрена, имат по-високо либидо. Това, според специалистите, се дължи на факта, че сексът и оргазмите намаляват болката.

Още по темата

Единствените физиологични процеси в организма, които не могат да бъдат спрени волево са оргазмът и кихането.

По време на оргазъм сърцето бие средно с около 140 удара в минута.

Тестисите на мъжа могат да увеличат до 50% размера си след събуждане и сутрешна ерекция.

Сексът повишава креативността, според изследванията. 

Сексуалното желание на жените достига върха си точно преди идването на менструалния цикъл.

Снимки: istock