Интимно

4-те най-явни признака, че все още обичате бившия

Защо не можете да спрете да мислите за него

22.03.2021г. / 09 22ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Раздялата невинаги е лесна. В много случаи дори коства много и на двамата партньори. Ако единият е зарязан е още по-трудно, защото чувствата му преминават през скалата на разочарованието, гнева, болката, отрицанието, вглъбяването в реакциите на бившата му половинка.

Дори да сте се разделили по взаимно съгласие, любовта между вас може да не е напълно мъртва. Съществуват някои ясни знаци, че не сте преживели раздялата си и таите надежди за повторното ви събиране.

Почти всичко ви напомня за връзката ви

Мислели сте си, че всичко е свършено, че няма връщане назад, че връзката ви е затворена страница, но все нещо ви напомня за нея. Местата, на които сте били заедно, нещата, които сте обичали да правите заедно, приятелите, смешните моменти – защо все се сещате за тези неща?

Защото все още го обичате и искате да се съберете. Ако страницата наистина е затворена, ще спрете да мислите за отминалите моменти заедно.

С нежелание ходите по срещи

Правите го с неохота, именно защото таите топли чувства към бившия. Не можете да си представите, че ще бъдете с някой друг. Чудите се дали няма да ви нарани. Питате се дали бившият ви мисли за вас в този момент.

Изпитвате нужда да му се обадите и да го питате какво прави, докато лъжете човека, с когото сте на среща, че отивате до тоалетната. Станало е нещо смешно, което е провокирало желанието му да се посмеете заедно по вашия си начин.

По дяволите раздялата ви – направете го! Обадете му се, пък каквото ще да става!

Непрекъснато проверявате какво прави бившият в социалните мрежи

Отвътре ви глозга мисълта, че той може да е щастлив с друга. Питате се дали наистина ви е забравил толкова бързо? Защо не ви търси? Чудите се дали да лайкнете някоя негова снимка или статус, но се боите да не изглежда твърде отчаяно.

Чувството е познато и подсказва не само за наранена гордост, особено ако сте все още необвързани, но и за нестихнали чувства.

Открито признавате пред себе си, че искате да се съберете

Някои хора не си дават сметка, че все още се обичат, но други успяват да разсъдят това трезво. Ако сте признали пред себе си, че все още обичате бившия си, направете опит да говорите с него. Може да се изненадате, когато разберете, че и той таи чувства.

Говорете, обсъдете поводите за раздялата, дайте си втори шанс, обещайте си нещата, от които имате нужда и най-вече сключете договор, че няма да си причинявате старите болки.

Може и да излезе нещо хубаво втория път.

Снимки: iStock

Свободно време