Интимно

5 неща, които никога да не правите по време на секс

Не пъхайте храна във вагината си

23.12.2016г. / 14 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът може да е прекрасно преживяване, което сближава двамата влюбени и ги прави още по-отдадени на връзката си, но може и да навлече куп главоболия.

За да се предпазите от тях има някои неща, които никога не трябва да правите по време на секс. Кои са те?

Не подценявайте заболяванията, предавани по полов път

Дори партньорът ви да ви уверява, че не страда от полово предавани болести, вярвайте само на себе си. Ползвайте предпазни средства, а ако се стигне дотам да правите небезопасен секс, изискайте преди това и двамата да си направите тест. Така е честно спрямо двамата партньори. Ако искате да запазите живота си, бъдете честни един с друг. Повишеното внимание е ценно, сексът няма да избяга.

Не смесвайте латексови презервативи с лубриканти на маслена основа

Може да ви се стори странно, но тази смесица може да ви докара ужасно сериозни главоболия. Възможни са разкъсвания, особено при анален секс, ако използвате тази комбинация. Никога не използвайте латексови презервативи и лубриканти с масла. Това е най-лошата комбинация. Избирайте лубриканти на водна основа.

Не пъхайте нищо във вагината си, особено храна

Слагането на храна във вагината може да предизвика сериозни проблеми – от нарушения във вагиналната флора, до разкъсвания и инфекции. Същото важи и за ануса – там нищо чуждо не трябва да влиза, ако искате да не рискувате здравето си.

Не притискайте партньора си да свърши по-скоро

Някои хора правят грешката да се прицелват в кулминационния момент. Да свършите заедно всъщност не е най-важното нещо. По-важното е да си доставите пълноценно удоволствие, пък ако успеете заедно да достигнете докрай – още по-добре. Ако вие сте на път да свършите, никога не пришпорвайте партньора ви да го направи също, защото психическият натиск не прави нищо добро, особено с ерекцията.

Обратното важи също, ако постоянно му повтаряте да забави темпото, разваляте момента и рискувате да го стресирате. Най-добре е ако имате забележки в леглото да ги споделите извън него, а не да действате непрекъснато по време на секс. Би могло да има обратен ефект.

Свързани статии

Избягвайте прекалено грубата игра

Някои жени се самозабравят по време на движенията си, особено ако са отгоре. При прекалени тласкания встрани или при много енергично движение могат да се получат охлузвания на вагината, фрактури на пениса, рани по лигавиците. Всичко това повишава риска от болести и навлизане на инфекции. Да не говорим за болката и срама, който след това ще трябва да понесете, особено ако се стигне до болница.

Не преигравайте. Бъдете себе си в секса. Това не означава да не опитвате нови и апетитни неща. Просто го правете разумно и никога не вървете насила срещу природата си. Това че някой прави нещо не означава задължително, че то е приятно.

Снимки: iStock

Коментирай