Интимно

6 факта за мъжката сексуалност

Мъжката G-точка съществува

07.06.2017г. / 10 31ч.
Михаела Лазарова
Джейми Дорнан. снимка: Reuters

Джейми Дорнан. снимка: Reuters

За много мъже женската сексуалност е като една от най-големите загадки. Разликите между вагинален и клиторен оргазъм може да накара голяма част от господата да се почувстват объркани по отношение на това какво знаят за женската сексуалност.

Точно като при жените, мъжката сексуалност изисква повече стимулиране, физически, но и емоционален контакт. Споделяме 6 важни факта за мъжете и секса.

Мъжката G-точка съществува

Подобно на жените, мъжете също имат такова място, намиращо се приблизително между ректума и тестисите с размера на орех. Стимулирането на точката позволява простатната жлеза да бъде докосната, което води до интензивен оргазъм, без дори да се докосва пенисът.

Това също е известно като „масаж на простатата“, който е насочен към мъжката G-точка.

Рефрактерният период може да продължи от няколко минути до половин час и повече

Понякога след края на половия акт, дамите сме нетърпеливи за още ласки. За да повторят и да достигнат до оргазъм мъжете се нуждаят от време. Това още бива наричано рефрактерен период. През това време мъжът не мисли за секс, трудно се възбужда, тялото не реагира на стимулацията и съответно няма как да достигне до оргазъм, докато този възстановителен период не премине.

Рефрактерният период може да отнеме от няколко минути до половин час и повече, в зависимост от възрастта на мъжа, сексуалната му мощ и начина му на живот. Ето защо дами, проявете повече търпение.

Има няколко различни вида пениси

Въпреки и да знаем, че пенисите се различават един от друг също като вагините, има няколко основни вида форми на мъжкото достойнство. Това са:

„Буритото“ – Пенисът във форма на бурито е едновременно голям и дебел.

„Бананът“ – Пенисът тип „банан“ е леко извит към тялото на мъжа, когато е в еректирало състояние.

„Куката“ – Пенисът с атрактивното прозвище „куката“ представлява нещо като извит на обратно „банан“. Тоест, в еректирало състояние пенисът се ориентира по-скоро навън, отколкото към тялото на мъжа.

„Ракетата“ – Пенисът „ракета“ е по-малък на дължина от средния размер, но пък се различава с това, че главата му е по-широка и голяма от обикновено. Повече за различните видове пениси и това как те стимулират може да прочетете тук.

Средната дължина на еректиралия пенис е около 14-15 см

Според учени тези данни са съгласувани с други изследвания за размера на пениса. Проведено проучване, което е публикувано в „Journal of Sexual Medicine“ установява също, че най-малкият пенис е дълъг 3,98 см, а най-дългият почти 26 см.

Оралният секс прави пениса по-голям

Оказва се оралните ласки не само доставят невероятно удоволствие на господата, но могат да увеличат размера на еректиралия пенис. До този извод отново са достигнали учени, като в изследването им се споменава, че е имало разлика в сантиметрите на пенисите, които са били стимулирани чрез орален секс и другите, които са еректирали без подобна стимулация.

Свързани статии

„Неизбежната еякулация“ е обичайна

Повечето мъже неизбежно стигат до оргазъм след определена стимулация. В проучване, публикувано в „Journal of Sex Research“, изследователите измислили термина „неизбежна еякулация“, за да опишат този феномен, ако може така да се нарече. Те открили, че 75% от мъжете достигат оргазъм след две минути или по-малко мастурбация.

Коментирай