Интимно

5 невероятни неща, които се случват, докато се целуваме

Намалява се нивото на стреса

08.07.2017г. / 12 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Знаете ли, че когато се целуваме зениците ни се разширяват и стават по-чувствителни към светлината? Ето една от причините да затваряме очите си, докато го правим. Също така приятният акт е причината телата ни да отделят повече феромони, което несъмнено ни прави по-привлекателни за противоположния пол.

Какви чудни неща още се случват, докато се целуваме?

Намалява се нивото на стреса

Според проучване редовните целувки намаляват нивото на стрес. Повишаването на хормона окситоцин ни помага и да почувстваме по-силна връзката с любимия човек. Затова следващият път, когато сте напрегнати, вместо да си сипете алкохолна напитка, целунете половинката си.

Подобрява холестерола

С целувка може да се подобри общото състояние и по-точно нивото на мазнини в кръвта. В изследване учени открили, че не само се сближаваме с половинката, докато си разменяме целувки, а нивата на холестерола намаляват.

Слюнката ви помага да намерите истински партньор

Когато се целуваме с език или целувките са ни „мокри“, нашите тела се опитват да разкрият дали личността, с която го правим може да бъде нещо повече от наш секс партньор. Изследователи от Оксфордския университет са установили, че целувката съществува, за да ни помогне да намерим потенциален партньор в живота.

Именно химикалите, от които се състои слюнката помагат на тялото да разбере дали човекът, когото целуваме е подходящ за потомство. Друго изследване открива, че в мъжката слюнка има тестостерон, което позволява на жените да преценят силата на техния потенциален партньор на молекулярно ниво.

Свързани статии

Адреналинът ни се повишава

Когато се целуваме, в телата ни се покачват нивата на адреналина. Сърдечният ритъм се ускорява, а кръвообращението се подобрява. Това ни помага да енергизираме тялото си, да бъдем заредени с положителни мисли. След интензивна целувка се чувстваме прекрасно.

Отделяме хормони на щастието

Когато се целуваме не само в тялото ни се отделя повече окситоцин, но мозъкът ни синтезира и други хормони на щастието, като допамин. Този хормон се отделя и когато правим други приятни неща, като слушане на музика или секс.

 

Коментирай