Интимно

5-те най-важни неща за щастливата връзка

Изградете доверие

01.02.2018г. / 14 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да се влюбиш е прекрасно. Толкова е лесно. В повечето случаи става неусетно, понякога дори моментално. Трудното идва после.

Да се изгради и запази една връзка не е лесна работа. Животът може да се превърне в истински ад, ако партньорите не работят всеки ден за изграждането на взаимоотношенията си.

Кои са петте най-важни неща за една връзка?

Бъдете заедно поради правилни причини

Ако сте заедно заради секса, заради парите, заради забавно прекарваното с приятели време, заради купона или заради това, че просто сте свикнали един с друг, връзката ви е обречена. Рано или късно различията ще се появят и тогава ще бъде късно.

Защо е важно в една връзка да има граници?

Когато избирате партньор, с когото наистина искате да изградите пълноценна връзка, бъдете заедно заради общи възгледи, общи интереси, общи ценности, общи желания и мечти за живота.

Разговаряйте за детайлите

Важно е да обсъдите как си представяте живота си в най-малки подробности още преди да се ожените. Така ще разберете дали наистина сте един за друг. Бъдете честни и не се лъжете един друг. Ако го направите, нещастието все някога ще сполети отношенията ви.

Проверете очакванията си още в началото

Не го правете на първа среща, разбира се, но го направете възможно най-рано, когато нещата започнат да стават сериозни. Важно е да знаете какви са очакванията на партньора ви и дали те съвпадат с вашите. Връзката ви ще стъпи много по-стабилно върху този фундамент.

Изградете твърда и солидна основа за доверие

Без доверие връзката е невъзможна. Дори да нямате реални поводи за неразбирателства и раздели, съмнението ще ги посее. От тях ще покълне само разруха. Доверието, от друга страна, има тотално обратно действие. То изгражда връзката и я доразвива през цялото време.

6 ясни знака, че партньорът ви манипулира

Не губете представа за себе си

Не забравяйте, че вашият избраник се е влюбил във вас преди всичко заради личността ви. Останалото е само допълнение. Затова не губете чара и идентичността си с времето. Много хора неусетно го правят, а това е грешка. Ако започнете да губите представа за себе си и да се стремите да се промените, за да угодите на партньора си, ще сгрешите.

Вашите отношения ще процъфтяват, само ако запазите характера и личността си такива, каквито са били в началото на връзката ви.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 6 години )
izpitvam dulboka privurzanost i obi4 , silna liubov i doverie kum mujut , kogoto obi4am , obojavam i 4akam v jivota si bez tulkuvania
отговор Сигнализирай за неуместен коментар