Интимно

5 мита за брака, върху които да помислите

Не се доверявайте

29.01.2018г. / 09 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има най-различни клишета по отношение на брака. Решите ли да се омъжвате, ще чуете всевъзможни съвети от своите близки и приятели. В някои е добре да се вслушате, но други трябва да приемате критично без прекалено доверие, защото могат да объркат представата ви за реалността.

Измежду всички абсурдни митове за брака се открояват 5, които са едни от най-неверните.

1. Нищо няма да се промени.

Когато хората чуят, че ще се бракувате бързат да ви успокоят, че нищо няма да се промени. Ако сте имали скрупули, че бракът ще съсипе искрата, страстта и всичко останало покрай бушуващата ви любов, с отдъхване си казвате: „какво пък, нищо няма да се промени“, сякаш за да се успокоите.

5 предимства на брака с по-млад мъж

Е, истината е, че ще се промени. Животът се променя, особено в партньорство с някого, именно защото тече и поднася различни ситуации през времето. А различните ситуации предполагат различни реакции. Никога не знаете в каква светлина ще видите партньора си. Както може да ви накара да се влюбите още повече в него, така може и да ви разочарова с времето.

2. Винаги ще сте на една и съща страница.

Ако разглеждате съвместният живот като книга, която четете всеки ден, няма как да не сменяте страниците.

С течение на времето човек се променя, променят се възгледите му за живота с натрупване на опита и неминуемо двамата ще прехвърляте различни страници заедно. На някои от тях може и да се разминете. Нормално е да възникнат различия и конфликти в някои разбирания. Човек узрява индивидуално с времето.

5 развенчани мита за брака

Свързани статии

3. Ситуацията с парите ще е добра, щом имате добри професии.

Финансовото положение на брачната двойка може да се промени във всеки един момент. Не се заблуждавайте. Освен това е важно да обсъдите предварително отношенията си към парите и харченето. В противен случай скоро след сватбата ще започнат и проблемите.

7 признака, че бракът ви е обречен на провал

Изследванията показват, че най-честата причина за развод са именно финансите.

4. Скоро след това ще дойдат и децата.

Само защото сте си казали „да“ не означава, че следващата стъпка са децата. Трябва да се внимава и с натиска, който семействата ви оказват върху вас след сватбата. Старото поколение има едни разбирания, вие други. Това не означава непременно да следвате стъпките на предците си. Живейте живота си както вие двамата намерите за добре, не някой друг. Децата ще дойдат, когато им дойде времето.

5. Консултациите за двойки означават, че нещо не е наред.

Много хора, особено у нас, се притесняват да потърсят съвет от брачен консултант. Те смятат, че искането на професионален съвет означава непременно, че между партньорите има проблем. Това не е вярно. Всъщност специалистът, който е неутрално лице, ненатоварено с лично отношение към вас, може да ви даде ценен и точен съвет.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
otdavna niamam tezi temi v jivota si . a i se nadiavam s mujut kogoto obojavam da imame zreli i prekrasni , mudri otno6enia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
vsiko zavisi ot misleneto na dvamata . dori edinia da vijda kakvo e , 6tom drugia podminava temite , niama kak da vurvi dobre
отговор Сигнализирай за неуместен коментар