Интимно

Какво да правите, ако обичате орален секс, но партньорът ви не

Различията в сексуалните предпочитания могат да се окажат пречка

30.03.2018г. / 10 25ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Оралният секс може да има огромна тежест във връзката. Той създава максимална близост между партньорите. Ако и двамата харесвате получаването и даването на орални ласки, това означава, че сте в хармония с интимността си.

Но немалко двойки се сблъскват с проблем относно оралния секс, най-вече когато единият партньор го предпочита, другият – не. Някои двойки постигат консенсус като успяват да открият други задоволителни начини да си доставят наслада. Ако е налице подобно съгласие във връзката, то не би трябвало да създаде проблем или да накара някого от партньорите да се чувства сякаш нещо му липсва.

Защо мъжете обичат да правят орална любов?

Ако обаче за единия от партньорите пренебрегването и избягването на оралния секс е незадоволително, тогава има проблем.

Някои хора се чувстват сякаш са извън тялото си по време на орален секс, пише stylecaster. Възбудата и усещанията при оргазъм, които оралният секс им носи, не могат да се постигнат при друг вид стимулации – чрез полов акт, докосване или секс играчки.

Именно заради това се появяват и проблеми във връзката и интимността.

Други хора пък свързват оралния секс с духовната интимност. По този начин те се свързват на по-дълбоко ниво с партньорите си. За тях оралната любов е важна и в този емоционален аспект.

Домина Франко, писател, сексуален учител и треньор, който изучава човешката сексуалност повече от 20 години, споделя през онлайн изданието She Knows някои съвети, които хората с подобни проблеми да следват в подобни ситуации.

Какво да правите, ако харесвате оралния секс, но партньорът ви не?

Говорете за това колкото се може по-скоро

Не отлагайте трудния разговор, защото при по-нататъшно задълбочаване на връзката това може да се окаже непреодолим проблем. Франко смята, че трябва да разговаряте по начин, който не кара партньора ви да се чувства така, сякаш е подложен на натиск. Това би утежнило нежеланието за орален секс.

6 причини да не правите орална любов, щом не искате

Макар че това може да е трудно и да накара и двете страни да се почувстват неудобно, разговорът трябва да го има. Сексологът смята, че говоренето за оралния секс, дори преди той да се е случил за първи път във връзката, е също така важно.

Не правете предположения 

Франко съветва да се подходи към този въпрос с повишено внимание, тъй като никой не иска да бъде критикуван или да се чувства заплашен от сексуалните си предпочитания или тези на другия.

Обърнете внимание на това, което партньорът ви казва и как го казва, защото понякога може да каже нещо, което да ви хареса или да ви разочарова, да ви нарани или да остави погрешно впечатление, а това е най-лошото.

Не се страхувайте да започнете

Ако сте почитател на оралния секс би трябвало да можете да го давате без никакви очаквания да получите подобни ласки обратно. Обикновено този жест показва безгранична щедрост към партньора и той сам проявява желание да върне насладата.

Каквато и да е причината, усещането, че различията по отношение на оралния секс могат да разрушат връзката, трябва да бъдат преди всичко обсъдени. Само така ще може да се избегне преустановяването на връзката.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати