Интимно

Какво да не правите, след като партньорът ви изневери

Вземете решенията сами

18.04.2018г. / 14 28ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изневяра се преживява трудно, още повече ако все още изпитвате чувства. Когато партньорът ви изневери, трудно възвръщате доверието си към него. Трудно е и човек да реагира по правилния начин, когато са намесени толкова бушуващи чувства в такъв критичен, преломен за връзката момент.

Можете да направите толкова много неща след като сте научили за изневярата на партньора си, но има неща, които със сигурност е важно в никакъв случай да не правите. Кои са те?

Не отмъщавайте 

Може да ви се иска да му изневерите, за да види колко силно боли. Може да изгаряте от желание да споделите с приятелите си в социалните мрежи какво огорчение сте понесли. Може едва да се стърпявате да не излезете навън и да издраскате колата му с ключовете си или да изхвърлите всичките му дрехи през прозореца.

7 признака на емоционалната изневяра

Но не трябва да го правите. От това няма да произтече нищо добро. Няма да оправите проблема така, нито ще се почувствате по-добре.

Не се разпадайте 

Не изпадайте в отчаяние и не мислете, че това е краят на вашия малък свят. Най-важното – не приемайте, че вината е ваша и че сте тласнали половинката си към това. В отчаянието си човек взима грешни решения. Не допускайте да се разпаднете психически. Действайте трезво и обмислено.

Не играйте жертвата 

Вярно е, че не сте заслужавали такава постъпка от половинката си. Също така е вярно, че трябва да разбере грешката си след като му бъдат изтъкнати всички ваши качества и заслуги за връзката ви, но в никакъв случай не се правете на жертва.

Това ще ви подхлъзне да изпаднете в безпомощност и усещане за безнадеждност, които са лъжливи. Винаги има изход, особено за вас. Не позволявайте самочувствието ви да се срине и да ви попречи да вземете трезво решение.  

Не позволявайте някой друг да решава вместо вас

Вероятно ще споделите с близките си какво се е случило. Те ще ви дадат съветите си. Не се предоверявайте на всеки даден съвет, а винаги пречупвайте чутото през своята призма. Вие най-добре познавате положението си, чувствата и намеренията си. Вслушайте се в съветите на близките си, но не се ръководете от тях непременно, ако не съвпадат с мнението ви.

Да признаете ли изневяра или не – как да решите?

Не игнорирайте станалото

Като се правите, че нищо не е станало, не си помагате. Преструвките не поправят счупеното във връзката, само го задълбочават. Не се страхувайте от разговорите на болезнената тема. Дори да предизвикат още повече рани, трябва да ги изговорите, за да решите как ще продължите.

Не се опитвайте да върнете нещата, както са били преди

Нещата след изневяра никога не са и не биха могли да бъдат същите. Просто е – вие самите вече не сте. Много неща са се променили, най-вече доверието помежду ви. Вместо да гледате назад, обърнете нова страница в живота си. Няма как да не е нова след като сте претърпели нов преломен момент.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
prikliu4ila sum predi godini tazi tema v jivota si , ne iskam da se vru6tam nazad v spomeni ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар