Интимно

Колко често се целувате? Това може да разкрие много за връзката ви

Целувката често е по-интимна от секса

04.05.2018г. / 07 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как намирате връзката си? Вълнуваща, монотонна, сякаш нещо ѝ липсва? Когато в любовта започнем да изпитваме по-често неудовлетворение, сякаш детайлите ни убягват и е по-лесно да се оставим на рутината, да се разделим, но не и да помислим какво можем да променим. Секс терапевтът Kate Evans, споделя, че когато двойките идват при нея за консултация, винаги им задава следните въпроси:

  • Колко често правите секс, ако изобщо правите?
  • Какви ценности споделяте?
  • От колко време имате проблеми във връзката?

Но един от най-важните въпроси, които им задава е „Колко често се целувате?“

Отговорът на този въпрос дава много информация за връзката на двойката, защото когато липсва целувка в една връзка, интимността може да избледнее бързо. Романтичната връзка включва сексуална интимност, не и приятелство.

Ако сте женени за някого и нямате сексуална интимност, вие сте в приятелство, а не в романтична връзка и това е нещо, което ще трябва да решите как ще продължи, за да знаете и как да го промените. Целувката е нещо много силно.

Kate споделя, че когато говори за сексуална интимност, няма предвид само половия акт. Целувката е много интимна, особено целувки по устата. Спомнете си правилото на героинята на Джулия Робъртс в „Хубава жена“. Вивиан правеше всичко друго, но никога не целуваше по устните. За нея това беше твърде интимно.

5-те грешки на съпругата

Но от решаващо значение е и добрата целувка. Без значение колко бързате сутрин за работа, колко сте заети по принцип, чувственото целуване на партньора по устата няма да провали графика ви. Така че забравете за бързите целувки.

Имайте предвид, че и прегръщането е нещо страхотно. Kate силно препоръчва на двойките, които идват при нея и които се затрудняват с физическата си връзка, да включват в своята рутина и прегръдки. Но трябва да знаете, че целувката по устата е в пъти по-необходима за всяка връзка.

Едно от най-добрите неща, които може да направите, за да поддържате интимността във връзката ви жива е да се целувате взаимно и редовно, споделя Evans. Целуване по устните, не само по бузата или челото.

Кои зодии трябва да избягвате, когато търсите любов?

Целувайте се взаимно, когато сутрин си взимате довиждане, когато си лягате, вечер, когато се прибирате у дома. Изненадвайте се един друг с целувки в движение. Всеки път, когато целувате, показвате на другия човек колко специален е за вас. Този акт ще ви помогне да затвърдите привързаността си един към друг.

Видове целувки и тяхното значение

Това, което издава още семейният терапевт е, че много двойки са ѝ споделяли, че се чувстват по-скоро приятели със съпруга/съпругата. Липсва им докосването, целувките.

Когато една връзка стигне до този етап, двойките често се опитват да се върнат в рутината на секса. Но за да могат да въведат своите взаимоотношения в секса е важно да започнат отначало – романтична интимност, повече докосвания, прегръдки, целувки по устните и то преди да влязат в спалнята.

Когато една двойка започне да се чувства добре с целувките, тя често установява, че останалите интимни стъпки се случват някак естествено.

Ако усещате, че връзката ви е станала скучна, с партньора ви сте по-скоро съквартиранти, обърнете внимание на целувките. Щом и двамата направите тази стъпка приоритет, ще се преоткриете в интимен план.

Коментирай