Интимно

Как стресът на работното място да не провали връзката ви?

Разделяйте времето за почивка от времето за работа

16.05.2018г. / 09 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Работата е един от основните източници на стрес в ежедневието. Напрежението винаги се отразява на нашето качество на работа и личен живот. Обикновено най-засегнати са любовните ни взаимоотношения. Стресът на работното място е честа причина за продължителното неправене на секс.

В следващите редове ще видите 4 съвета на психолози, които ще ви помогнат да поддържате хармонията във взаимоотношенията, когато на работното място напрежението не стихва.

Споделяйте с партньора си

Когато сме изложени на стрес, имаме лошия навик да се защитаваме от целия свят. Нашият механизъм за самозащита ни провокира да мълчим, да се затваряме в себе си и да не споделяме изцяло с любимия човек какво ни тревожи.

Негативизмът и вълната от емоции ще ви накарат да се отдалечите от него/нея, а от това ще пострадат взаимоотношенията ви.

Езикът на тялото, който винаги казва истината за връзките

Разделяйте времето за почивка от времето за работа

Спазване на срокове, постоянни мисли за проблемите на работното място... Домът е нашата крепост и място, на което трябва да превключим на режим „възстановяване“, доколкото е възможно. Не си позволявайте да говорите и у дома постоянно за работа.

Това не означава да не споделяме с любимия човек. Вместо това се опитайте да се концентрирате върху пълноценната почивка, комуникацията с партньора. Ако ви е трудно да се справите с домашните ви задължения заради стреса, не се срамувайте да поискате помощ от него.

Извинения, които ви пречат да правите секс

Отдайте се на любимите ви занимания

Не забравяйте за вашите хобита, спорта, любими места. Когато имате напрегнати периоди в работата, настроението за забавление силно намалява, въпреки това е необходимо.

Свързани статии

Приятните емоции споделени с любимия човек ще ви помогнат да пренаредите пъзела и така връзката ви няма да пострада.

Поддържайте романтичното настроение

За да не загубите близостта с вашия партньор заради работата си, не забравяйте за романтичните моменти. На тях може да се радвате всеки ден – това са малките жестове, вечерята приготвена с много любов, кино вечерите, малките бягства от града.

 

Коментирай