Интимно

Имам връзка с емоционално недостъпен мъж

Пълноценната връзка няма забранени теми

16.05.2018г. / 14 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Добрата комуникация е в основата на една стабилна връзка. Как да се справим, ако партньорът ни има проблеми с това да споделя, да изразява свободно себе си? Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта“ лайф коуч Ева Кулева съветва читателка как да продължи в подобни взаимоотношения.

Въпрос: Имам връзка с емоционално недостъпен мъж. Много му е трудно да говори за чувствата си, да споделя, нещо повече – става нападателен, когато го попитам как се чувства, накъде върви връзката ни, какво означавам за него. Смята, че за тези неща не трябва да се говори, но на мен като жена ми е трудно да не знам емоционалната посока на взаимоотношенията ни.

Държи се като тийнейджър, а сме преминали трийсетте. Какво имам предвид – не иска да ме запознае с родителите си, сърцето му се разтупква само при мисълта за това. Няколко пъти ми е давал телефона и сме разговаряли с майка му за кратко и дотам. Изпитва някакъв страх, че ще се провали във връзката си с мен – не знам и аз как да го опиша.

Няма друга жена, дори смятам, че досега не е имал истински сериозна връзка и явно това го плаши. Моля ви, помогнете ми да достигна до него и до мястото, където най-много го боли, за да го излекувам! 

Ева Кулева: Ефективната комуникация е задължително условие за успеха на една връзка. Вярвам, че в пълноценната връзка няма забранени теми. Отказът на единия партньор да говори на теми, които другият има нужда да обсъжда, е незачитане на техните нужди.

Наивно е да вярваме, че можем да излекуваме някого. Да оставаме във връзка с надеждата, че другия ще се промени, е често срещана грешка, която води до разочарование. Ако не си готова да приемеш твоя партньор и връзката ви такива, каквито са, по-добре си намери партньор, който можеш да приемеш и с когото се чувстваш добре.

Изборът ти на емоционално недостъпен мъж за партньор, ми подсказва, че и ти не си готова за пълноценна връзка. Вярваш ли, че съществуват мъже, които открито споделят намеренията и чувствата си? Вярваш ли, че заслужаваш да бъдеш с такъв мъж?

Свързани статии

Ако отговорът на тези въпроси е да, едва ли би настоявала да останеш във връзка с мъж, който не е в състояние да удовлетвори емоционалните ти нужди.

Разбирам, че вероятно се чувстваш привързана към него, че имаш надежди за бъдещето и чувства към него. Но това не са основателни причини да останем във връзка, която не ни удовлетворява.

Доколкото разбирам, този мъж има нужда от професионална помощ. И докато не я получи, едва ли ще може да бъде добър партньор.

Ти можеш да прочетеш книгата „Жените, които обичат твърде много“ на Робин Норууд. Вярвам, че ще ти бъде полезна.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай