Интимно

Защо интимността е повече от секса

Изисква разбиране

29.05.2018г. / 08 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво е за вас интимността? Редовен секс? Ако отговорът е положителен, то вероятно знаете твърде малко за нея. Ето няколко неща, които трябва да знаете за интимността.

Не е само физическа

Сексът е физическо проявление на любовта, но интимността е нещо съвсем различно. Интимността се основава на емоции и колкото и да не ви се вярва е трудна за научаване, тъй като тя е и умствено състояние. Нея не можем да развием във всичките си връзки, а само в някои.

Изисква разбиране

Сексът изисква много. Всички неща, които са необходими за добър секс, са свързани с физическата връзка между двама души. Но това, което е необходимо за интимността се състои в дълбокото и взаимно разбиране на партньорите. Ето защо дори един дълбок и смислен разговор, в който се изслушвате взаимно, знаете как да комуникирате, може да се сметне за интимен акт.

25 ценни съвета за брака от нашите баби

Интимността осигурява равновесие и хармония

Сексът може да помогне за постигане на баланс в една връзка, но той също така може много лесно и да го разруши, особено в тези връзки, в които липсва интимност. Но за интимността балансът е най-важен.

Той включва хармония, добра комуникация, взаимно доверие, подкрепа, освободеност пред партньора, усещане за сигурност. Ето защо, когато интимността присъства в една връзка, може да бъде усетена от партньорите като нещо красиво между тях.

7 признака на емоционалната изневяра

Интимността не е толкова обичайна

Има много двойки, в които партньорите си доставят редовно сексуални удоволствия, казват че получават всичко, от което имат нужда в секса, но бъркат това задоволяване с интимността.

Сложността на интимността я прави толкова рядко срещана във взаимоотношенията. Сексът предлага едно удоволствие, интимността е много по-широка като обхват, усещане, преживявания, въпреки че е част от секса.  

Свързани статии

Свързана е с емоциите ви

Каква е вашата емоционална връзка с партньора? Интимността зависи от тази емоционална връзка с него/нея и от това колко тази емоционална свързаност е по-важна от физическата. Или казано накратко, за да бъдете наистина интимни, трябва на емоционално ниво да се усещате много силно един друг.

Да умеете да показвате и общувате с емоциите си, независимо дали те са положителни или отрицателни. Ето защо някои двойки имат проблеми, не желаят да усетят емоцията на другия и така интимността между тях не може да се развие.

Коментирай