Интимно

5 причини да говорите за секс с приятелките си

Отпуснете се!

15.06.2018г. / 08 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът е интимен акт, който включва двама партньори. Извън него обаче може да включва и най-добрите ви приятелки.

Ако се притеснявате да говорите с приятелките си за сексуалните си преживявания, недейте. Това има много ползи както за вас, така и за партньора ви. Емоционалната подкрепа, която получавате от приятелките си, съветите и споделеният опит могат да ви помогнат да подобрите сексуалния си живот и да сверите часовника си.

Защо е здравословно и емоционално полезно да говорите с приятелките си за секс?

Те могат да ви дадат насоки 

Понякога, както в много други аспекти от живота, така и в секса, е добре човек да се посъветва, да обмени опит с близки хора, за да разбере дали се справя добре. Говорейки с приятелките си за секс, вие можете да научите за неща, които не са ви идвали отвътре, да подобрите и разгърнете сексуалния си потенциал.

Разговорите за секс са смущаващи и трудни за някои по-свенливи хора. Невинаги можем да обсъждаме този интимен акт с терапевт или не толкова близък човек. Но най-добрите ни приятелки са винаги до нас и ще ни разберат.

Това може да ви сближи с приятелките 

Честността е сърцевината на едно приятелство. То се затвърждава именно с разговори от най-интимно естество, каквото е сексът. Освен това споделянето на притеснения, емоции, задръжки или неща, за които се съмнявате, има силно терапевтична функция и намалява тревожността и стреса.

Това може да ви помогне да работите над проблемите във връзката 

На практика говоренето, обсъждането на проблемите с трети лица като приятелките ви, помага за решаването на проблеми от интимно естество. Обмяната на опит може да ви помогне да сверите часовника си и да осъзнаете дали имате проблем и какъв е той.

Ще ви помогне да разсеете мита, че всички правят добър секс, само вие не

Някои хора се потискат от мисълта, че не се наслаждават на секса така добре като останалите. Сравняват се, срамуват се, смятат, че не получават онова, което останалите получават. Затова са искрените разговори с приятелки, за да се успокоите, че хората не са съвършени, както и сексуалните преживявания понякога.

Наистина доставя удоволствие 

Няма по-терапевтичен момент от искрения разговор с приятелки на тема секс. След това ще се почувствате като преродени – отпуснати, свободни, по-близки с приятелките си от всякога. Правете го по-често на по питие. Ще се убедите колко е забавно.

Коментирай