Интимно

Съвети за срещите след развод

Може би е време да подновите търсенето на любовта

29.06.2018г. / 17 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Подновяването на срещите след развод може да се окаже истинско предизвикателство за жените, особено на средна възраст. Доверието във връзките в този момент е силно намалено. Чувствата са несигурни, бурни, разколебани. Необходимо е време, за да се възстановите от преживяния шок и изгубената вяра в любовта и брака.   

Колкото и да е трудно, все някога трябва отново да започнете да излизате по срещи, за да откриете подходящия партньор. 

13 неща, които мъжете искат да знаете за първата среща

Кои са грешките, които не трябва да допускате?

Разберете дали сте готови 

Няма значение дали са минали няколко месеца, една година или повече. Важно е да прецените дали това време ви е било достатъчно, за да се отърсите от шока и да продължите напред. Не се придържайте към стереотипи и митове за срещите. Няма точно определено време, в което се предполага, че трябва да се възстановите. Важно е как се чувствате вие. 

Усетете страха и го направете въпреки него

Няма как да не ви е страх от нови грешки и нови болки, които бихте могли да преживеете. Но с любовта е така, никога не знаеш какво да очакваш. Трябва да се впуснеш в нея и да я изживееш. Пък и човек никога не знае – страхът може да ви попречи да изживеете най-голямото щастие на света, кой знае. 

Избягвайте негативното мислене 

След труден развод е лесно за жените да изпаднат в негативни мисли и да се подхлъзнат в обобщения и генерализиране от рода на „всички мъже са еднакви“. Това донякъде помага да си върнете силите и самочувствието като жена, но ви пречи да осъзнаете, че всъщност далеч не всички мъже са еднакви. Опитайте се да гледате по-реално на ситуацията. Това ще ви помогне да прецените по-трезво характера на мъжа, с когото се срещате или ще се срещате.

Тайните на доброто първо впечатление на среща

Свързани статии

Знайте, че с вас няма нищо нередно

Нормално е да се запитате „какво не ми е наред?“, „защо не се получи при мен?“ Всеки човек си задава тези въпроси, гледайки успешните бракове на свои близки. Важно е да осъзнаете, че ви няма абсолютно нищо. Просто не сте открили точния човек от първия път, с когото да си паснете в създаването на семейство. 

Не оставяйте децата ви да ви спрат 

Ако сте разведена майка, ходенето по срещи ще ви е много по-трудно, отколкото ако сте сама. Няма как да пренебрегнете децата си като майка и да гледате само своето щастие. Но е важно да не се оставяте мисълта за тяхната грижа да ви спира да откриете щастието и любовта. Мислете и за себе си – щастливата жена е и щастлива майка.

Коментирай
Свободно време