Интимно

Какво се случва по време на женския оргазъм

Чувствените реакции на женското тяло в този интимен миг

13.07.2018г. / 13 58ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма да се лъжем – оргазмът е сред най-приятните неща, които могат да ни се случат в този живот. Еротичното изживяване за жените е толкова интимно, че дори невинаги ни трябва партньор, за да го преживеем. Понякога е достатъчно само да се възбудим и можем да стигнем до кулминация единствено мислейки си за оргазма. Е, това е възможно при някои дами. При други не е толкова лесно и имат нужда от предварителна любовна игра, за да стигнат до чувствения финал.

Любопитно е обаче какво всъщност се случва в женското тяло, когато достига до оргазъм?

  • Когато жената се възбуди, сърдечният ѝ ритъм и дишането й се ускоряват. Тя стяга множество мускули из цялото си тяло. Гърдите се уголемяват постепенно. Клиторът също увеличава размера си.

>> Как да ускорим оргазма <<

  • По време на силната сексуална възбуда се отделя естествен лубрикант във влагалището, който прави секса още по-приятен.

>> 10 любопитни факта за женския оргазъм <<

  • Кръвта нахлува в зоната на таза и създава много приятно, топло усещане. Отвътре вагината се удължава и разширява, подготвяйки се за кулминацията.

>> С какво пречите на собствения си оргазъм <<

  • Докато трае възбудата, всички процеси, изброени досега стават още по-чувствени и осезаеми за жената. Точно преди да настъпи оргазмът, клиторът се смалява до 50 процента.

>> Множествени оргазми – как да стигнем до тях <<

  • Щом жената стигне до връхната точка, кожата поруменява, а мускулите из цялото тяло продължават да контрахират. Кръвното налягане, сърдечният ритъм и дишането продължават да се повишават.

>> 6 вида женски оргазъм <<

  • Във вагината се усещат ритмични контракции, както във вътрешността ѝ, така и в матката и в ануса. Тези чувствени пулсации се случват във всяка секунда. Средните по сила оргазми имат от 3 до 5 такива пулсации, а множествените оргазми от 10 до 15. 

>> Причини да не можете да стигнете до оргазъм <<

  • За да изпитате тези невероятни множествени оргазми, е важно да се чувствате комфортно по време на секс, да се усещате желана и харесвана. Според много изследвания и проучвания в областта това помага на жените да достигнат до повече множествени оргазми.
Здраве и красота