Интимно

Не сте готови за връзка, ако правите тези 5 неща

Отстранете вредните навици, за да дадете път на любовта

27.07.2018г. / 15 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

С цялото си сърце искате да имате връзка. Омръзнало ви е да сте необвързани и копнеете да подарите любовта си на човек, който да ви отвърне със същото. Или пък сте имали неуспешни връзки в миналото, за чийто провал все още нямате отговорите. 

Има някои неща, които вероятно правите и които подсказват, че не сте готови за истинска връзка. Те ще ви помогнат да осъзнаете къде грешите. 

5 зодии, които обичат тръпката от преследването

1. Не сте опознали себе си сексуално и емоционално.

Сексуалността е неразривна част от психиката и емоционалността. Ето защо, ако все още не се познавате в тези дълбини, ще ви е трудно да подберете подходящ партньор за себе си. При не добро познаване на себе си хората са склонни да имат нереалистични очаквания за партньорите и връзките си, което пречи на щастието и откриването на точния човек. 

2. Вярвате, че хората показват истинската си същност и говорят честно.

Ако сте наивни и прекалено доверчиви, очакванията ви също често биват сривани със земята. Дори да сте били лъгани или разочаровани в миналото, не си взимате поука и продължавате да приемате казаното за чиста монета. Вероятно все още не сте си научили урока и не сте готови за връзка. 

3. Избягвате интимността, прибързвайки със секса.

Началото на една връзка винаги е от значение. Ако тя се крепи само на сексуалното привличане, в повечето случаи краят ѝ е предизвестен. След утихване на страстите партньорите откриват, че не ги свързват по-дълбоки емоционални връзки, което предполага и разделянето на пътищата им. 

Ако правите грешката да наблягате на секса в своите интимни отношения, то не се учудвайте, че все още не сте открили любовта и нямате дълготрайна пълноценна връзка. 

Свързани статии

4. Не сте се отделили от родителите си.

Физическото отделяне от родителите и самостоятелното справяне с живота влияят пряко на способността на човек да изгради интимна връзка. Няма как да сте готови за това, ако живеете като детето на мама и татко. 

Мечтаната връзка е, когато няма аз, а има ние

5. Не се поставяте в нови ситуации.

Популярно е схващането, че човек трябва да предизвиква себе си, да прави нови неща, да се среща с хора и да сменя обстановката, за да открие любовта в цялата тази динамика. 

Когато се поставяте пред нови предизвикателства, това изважда на показ качества, за които не сте подозирали и които привличат вниманието и одобрението на хората около вас. По този начин ще е по-лесно да откриете любовта. 

Коментирай