Интимно

Получих предложение за брак, срещнах Малкия Мук

Ева Кулева очаква вашите въпроси за любовта

18.09.2018г. / 07 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е тази, която събужда всичките ни сетива. Красива, но понякога объркваща и поставяща ни на кръстопът. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ лайф коуч Ева Кулева съветва читателка, за която е трудно да вземе решение как да продължи любовния си живот. Повече вижте в следващите редове.

Въпрос:

Здравейте, имам проблем. Имам си приятел вече седем години, той иска сериозно обвързване като сватба, а аз съм влюбена в девет години по-млад мъж, с който се срещахме в чужбина, докато аз поработвах. Любовта ни е много силна и взаимна. Дали имат бъдеще такива връзки или да си остана в сигурното и малко монотонно ежедневие с приятеля ми? Дали това е моментно?

Приятелят ми като цяло е добър човек, но е много нерешителен, затворен в един малък град, докато аз обиколих най-красивите места на Европа, той беше там с работата си. По-младото момче е решителен и дързък, но това е от възрастта. Иска сватба и не знам, много съм объркана. Аз съм на 32 години, имам висше образование, но животът ме принуди повече да съм навън, отколкото със сегашното гадже.

Поради сериозни финансови затруднения в семейството ми, трябваше да оправя ситуацията и през това време накрая в последната минута на мача, когато трябваше да се прибирам за постоянно и да създам вече семейство, срещнах „Малкия Мук“.

Това нормално ли е дори да се замислям за връзка с такъв човек, толкова по-млад от мен? Всичко е перфектно, той е израснал в Испания, но е българин. Толкова свободолюбив манталитет и симпатичен характер. Не знам, може би се заблуждавам.

Ева Кулева:

Нека поговорим първо за седемгодишната ти връзка. Доколкото разбирам, не си напълно удовлетворена от нея по две основни причини – монотонна е и приятелят ти е нерешителен, а и не е пътувал колкото теб. От друга страна, той е добър човек, има сериозни намерения и връзката ви ти дава усещане за сигурност. „Малкият Мук“ е решителен и дързък, което те привлича, но ти го отдаваш на възрастта му. т. е. вероятно се опасяваш, че е признак на незрялост или може да се промени с годините?

Той е девет години по-млад от теб, което също те притеснява, защото не си сигурна, че връзка с такава възрастова разлика може да бъде успешна в дългосрочен план. Казваш, че любовта ви е силна и взаимна. Аз бих нарекла това „влюбване“, а не любов, защото е сравнително отскоро, доколкото разбирам.

Освен това, той живее в чужбина, а ти си в България, нали така? И частта, която ми направи силно впечатление – той има свободолюбив манталитет. Това означава ли, че не иска да се обвързва скоро? За мъж на 23 години е твърде вероятно...

На твое място бих си отговорила на следните въпроси:

  • Искам ли да създам семейство сега или съм готова да изчакам още няколко години?
  • Какво можем да направим с настоящия ми приятел, за да стане връзката ни по-интересна и вълнуваща?
  • Ако връзката ни стане по-интересна и вълнуваща, това ще бъде ли достатъчно за мен? Мога ли да го приема с неговата нерешителност?
  • Как виждам развитието на връзката с „Малкия Мук“ в бъдеще? Той същото ли иска?
  • Какви качества е важно да притежава моят бъдещ съпруг и как искам да се чувствам във връзката си? Да бъде отговорен, да се чувствам сигурна с него, да ме привлича, да ми е интересен, нещо друго? 

Като си отговориш на тези въпроси, ще получиш повече яснота. Ще ти е по-лесно да прецениш кой от двамата е по-подходящ партньор за теб. Възможно е и нито единия от двамата да не е подходящ.

Аз лично вярвам, че девет години разлика във възрастта, особено в полза на жената, е голяма разлика. Не е невъзможно такава връзка да бъде успешна, но на тази крехка за мъжа възраст, е малко вероятно. Та той е още момче.

За мен е очевидно, че в момента не си готова да приемеш предложение за брак. Не мисля, че би било честно спрямо никого. Ще трябва да прекратиш поне едната от двете връзки, макар и временно, докато си по-наясно със себе си.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

 

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати