Интимно

5 неща, които трябва да осъзнаем след раздяла

Не забравяйте, че е по-добре да сте необвързани, отколкото сами във връзка

02.11.2018г. / 08 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас е преминал не през една или две любовни раздели. Те винаги са разочароващи, болезнени, продължителни. Преодоляването накрая на една връзка се изживява различно от всеки от нас.

Американската журналистка и авторка на книги за любовните взаимоотношения между мъжа и жената Tamsen Fadal също преминава през болезнен развод, след който е трябвало да намери нов смисъл на живота си.

Вижте няколко много важни неща, които трябва да знаете за края на връзките. Осъзнайте ги, за да продължите свободни напред.

Нищо страшно няма да се случи

В началото на всяка раздяла, съжаляваме себе си, страдаме, връщаме се към времето, в което сме били заедно с бившия/бившата, разказваме отново и отново всичко на своите приятели. Нощите ни по-често са безсънни, понякога губим и апетит, но идва онзи момент, в който продължаваме напред.

Tamsen смята, че първите 90 дни след раздялата с някого са най-тежки. Те са „режимът на оцеляване“. Тя препоръчва да не се взимат прибързани решения, да се отървете от нещата, които ви нараняват и да обърнете внимание на външния вид и здравето си.

Тежките последици от връзка с емоционален насилник

Знаете много малко за себе си

В една връзка, хората правят толкова много компромиси със себе си в името на партньора, че забравят това, което наистина искат и кои са те всъщност.
Времето след раздялата е това време, в което да започнете да правите онези неща, които ви харесват. Сега важният сте вие.

Какво да направите, ако сте готови да опитате отново след изневярата му

За да срещнете подходящия партньор, най-напред трябва да се освободите от грешния

Има връзки, които наричаме урок и между тях е онази, която ще наречем любов за цял живот. Когато двама души се разминават в разбиранията и очакванията за живота си заедно, връзката трябва да приключи, колкото и да е болезнено. Но това е цената, която плащаме за следващото ниво от нашето развитие. Ако искате новият партньор да намери място в живота ви, да влезе в сърцето ви, уверете се, че сте се освободили емоционално и физически от предишния.

Свързани статии

Имате нужда от тишина

Хубавото на разделите е, че можем да опитваме нови неща, да започнем ново хоби, да започнем да медитираме. Tamsun препоръчва да „изключим себе си“, когато сме у дома, поне за малко. Опитайте за час да стоите далеч от вашите смарт устройства, да прекарате това време само със себе си мълчейки. Опитайте да медитирате, да съберете мислите си и ще имате по-задълбочено разбиране за това, което искате да направите.

Не забравяйте, че е по-добре да сте необвързани, отколкото сами във връзка

Една от основните причини, поради които хората не напускат връзки, които ги нараняват, е страхът да не останат сами. За тях идеята да отидат сами на кафе, кино, да хапнат в заведение е ужасяваща. Всъщност не се страхуваме да бъдем физически сами, а страхът произлиза от това да останем насаме с нашите мисли и емоции. Но да бъдеш необвързан не е същото като да си самотен във връзка.

Не на последно място – обичайте себе си, вярвайте на себе си и намерете щастието. Ако имате очаквания, че личното ви щастие зависи от това дали сте във връзка – грешите.

По материали от brightside.me

Коментирай