Интимно

Как да говорите с партньора си за секс

Без да изпитвате притеснения

13.11.2018г. / 09 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Иска ни се сексът винаги да ни носи удоволствие, но понякога не се получава. Една от възможните причини е това, че не разговаряме свободно с партньора си за нашите настроения и желания в спалнята. Как да говорите за секс без да изпитвате притеснения?

Оставете срама настрана

Повечето хора се притесняват да говорят за секс и за предпочитанията си, от страх да не бъдат разбрани погрешно. Някои приемат темата за секса като табу, за други това е много личен въпрос. За да промените всичко това, преодолейте ограниченията, които ви спират да говорите.

Говоренето за секс, както и правенето, не е срамно нещо

Не се страхувайте да използвате думата „искам“ пред партньора си и когато става въпрос за секс. Не забравяйте за вашите желания и споделянето им по време на любовната игра или половия акт. В този процес ще ви бъде много по-лесно да говорите, защото под въздействие на възбуда не чувствате ограничения.

Първото, което видите показва отношението ви към любовта

Ето защо, опитайте се първоначално да изразите вашите желания по време на секс, а след края не забравяйте за комплиментите към партньора ви. Също така след секс, все още не сте под въздействието на ограничения и бихте могли да споделите емоциите от преживяното, какво ви се иска да преживеете следващия път.

Бъдете директни

Когато се опитваме да споделим нещо интимно с любимия човек, невинаги оставаме разбрани. Намеци, които могат да не бъдат разбрани, очакване, което не се оправдава... Ето защо бъдете директни – с думи, с насочващи движения. Любимият човек също получава удоволствие, ако се чувствате добре. Сексът не е еднопосочна игра.

Зодии, които имат силна любов със Скорпиона

Помислете за желанията и предпочитанията си

За да говорите за вашите желания е много важно да помислите за тях. Задайте си няколко въпроса преди да споделите пред партньора си.

  • Какъв вид любовна игра ви харесва?
  • Защо точно тези секс пози?
  • Какво ви се иска да усетите?
  • Готови ли сте за експерименти?
  • Когато си мислите за секс, какво си представяте?

Най-често мозъкът ни по време на сън, сексуални фантазии или еротични сънища ни „намеква“ за нашите предпочитания или скрити желания.

Свързани статии

Попитайте любимия човек за неговите желания

Това е най-приятната част. За да научите повече за предпочитанията на любимия човек, невинаги е необходимо да говорите. Бъдете наблюдателни по време на любовната игра и секса. Експериментирайте, разгръщайте въображението си. Учестено дишане, израз на емоции, стенания, жестове... Всичко това ще ви насочи. Следващата стъпка вече е разговорът, в който да попитате директно какво му/ѝ е приятно.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати