Интимно

5 ерогенни зони, които често подценяваме

А не трябва

16.11.2018г. / 08 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Половите органи, шията, китките, ръцете... Ерогенни зони, които обичаме да стимулираме, места, на които искаме да бъдем докосвани. Именно докосването ни помага да преоткрием себе си и партньора в интимен план. Освен гореизброените ерогенни зони, има още няколко, които често пренебрегваме, а не трябва. Вижте кои са.

Краката

Една от подценяваните ерогенни зони са краката. В действителност, пръстите и краката са много чувствителни, така че докосването им може да доведе до много приятни усещания.

В рефлексологията (алтернативна практика, основаваща се на въздействието върху конкретни области на краката и ръцете) се идентифицират определени точки, които са отговорни за сексуалната възбуда. Един успокояващ масаж на краката с ароматно масло е чудесен начин да откриете тези точки и да им въздействате.

Защо Скорпионите са най-добрите любовници в зодиака?

Гърбът

Гърбът е друга обширна зона, където се концентрират нервните окончания. С помощта на пръстите си може да направите няколко повтарящи се движения по гръбначния стълб на партньора си. Следете неговите реакции, те ще ви покажат къде докосванията ви най-много го възбуждат, като не забравяйте и за целувките по гърба. Отново с помощта на ароматно масло може да си направите по един релаксиращ масаж, който не само да намали стреса, но и ще увеличава притока на кръв към таза.

4 упражнения, които повишават либидото

Коремчето

Продължителното докосване и целуване на коремчето може да доведе до оргазъм някои жени. Възбудата при тези докосвания е изключително голяма, защото очакването партньорът ви да продължи по-надолу ви възбужда още повече.

Свързани статии

Задните части

Докосването по дупето също може да бъде силно възбуждащо и за двата пола. Леко пощипване, пляскане, хапане, целуване... Остава само да изберете онзи начин, който ще бъде възбуждащ за двама ви с партньора.

Мозъкът

Никак не се учудвайте, че мозъкът е ерогенна зона. Него може да стимулирате по разнообразни начини, тъй като сексуалното желание се ражда точно там. Така например, създайте романтична атмосфера, опитайте се да поддържате контакт с очите, нанесете любимия си аромат, говорете нежно, обърнете внимание на храната и напитките, те са силни афродизиаци.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 5 години )
i kato na4alo triabva vse pak da obi4ame 4oveka , nali ??? ina4e ima da 4aka niakoia erogenna zona da se aktivira ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар