Интимно

10 грешки, които двойките правят още на първата година

Стартът на брака е от значение за бъдещето му

07.05.2019г. / 10 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първата година от брака е типичната фаза на медения месец. Любов, страст, мечти, желание да сте непрекъснато в прегръдките на любимия. Проблемът е, че много двойки неосъзнато вървят към някои капани, появяващи се точно в първата година от брака.

Кои са най-често срещаните грешки, които много младоженци правят в началото на съвместния си живот?

1. Прекалено вкопчване в другия.

Началната фаза на брака е вълнуваща, защото тогава започвате да градите живота си, купувате си жилище, обзавеждате го, погълнати сте от всичко, свързано с брака ви, с плановете. Така неусетно започвате да прекарвате все повече време с партньора си, а пренебрегвате другите си социални контакти. Чисто психологически това вреди на здравата ви връзка.

5 признака, че сте в брак без любов

2. Очаквате, че партньорът ви ще бъде по-зрял.

Някои хора, които са имали известни проблеми с партньора си преди брака се надяват, че след започването на нова фаза от съвместния им живот нещо ще се промени. Често тези очаквания не биват оправдани, а заедно с това идват и разочарованията. Опитайте се да имате по-реалистични очаквания и няма да ви е толкова трудно да приемете новото си начало.

3. Не знаете как да управлявате конфликт.

Всички двойки без изключение имат разногласия, проблеми, малки или по-големи причини за скандал. Това е неизбежно. Но има начини да спорите и да се карате без да се наранявате. Бъдете коректни дори в тези моменти и уважавайте достойнството на другия.

4. Не разпределяте домакинските задължения.

Много двойки грешат, като не говорят предварително за разпределението на задълженията вкъщи, от което произтичат много неразбирателства.

7 признака, че бракът ви е обречен на провал

5. Карате се за малките неща.

Егоизмът на всеки човек се изразява в различна степен. Но при всички положения го има и това подтиква хората да се опитват да взимат надмощие над другия. Така възникват спорове за дреболии, а както знаем дребните камъчета обръщат колата. Опитайте се да стискате зъби и да не избухвате за маловажни неща.


Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )