Интимно

5 признака, че дългата ви връзка е съсипала любовта ви

Къде сте сгрешили?

04.12.2018г. / 08 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сте били с някого в продължение на няколко години, може да бъде наистина разочароващо и болезнено да забележите, че любовта помежду ви е изчезнала. Чувствата, които са ви събрали някога, са се изпарили. На тяхно място са се появили други, за съжаление пагубни за дългата ви връзка, която е пред своя край.

Ако сте все още заедно заради доброто старо време или защото все още се залъгвате, че се обичате, вижте признаците, които показват, че дългата ви връзка е изчерпана.

Единият от вас обмисля да опита с други партньори или вече го е правил

Не е нужно аферите да са сексуални. Емоционалната изневяра е не по-малко показателна за желанието за бягство от настоящата връзка. Обикновено партньори, които се чувстват изтощени във връзката си, още повече ако тя е дългогодишна и безперспективна, изпитват подобни мисли и желания.

Не сте готови за връзка, ако правите тези 5 неща

Често подобни афери, били те физически или емоционални, не издържат дълго във времето. Те просто показват, че вече не обичате настоящия си партньор и това е достатъчно.

Вече не сте мили един с друг

Започнали сте да се обиждате, да се карате по-често, да си разменяте язвителни думи, от които другият е силно наранен. Това е така не само защото не се обичате вече, а и защото сте имали твърде много време да научите слабите места на другия и да удряте там, където най-много боли. А най-лошото е, че го правите без да съжалявате след това.

Свързани статии

Вече не сте интимни

Един сигурен показател, че дълготрайната връзка е убила всяка последна частица страст между вас е липсата на сексуално желание. Либидото е показателно за здравето и състоянието на връзката. Има моменти, в които то нормално спада, но след това би трябвало да следват възходи. Ако сексуалното ви влечение към партньора е тотално изгубено, така е и с връзката ви.

В токсична връзка ли сте? Отговорете си на тези въпроси

Не прекарвате толкова време заедно като преди

Започнали сте да прекарвате времето си с други хора поотделно. Така се случва с хората, които взимат партньорите си за даденост. Превръщат се в съквартиранти, които не споделят нищо друго заедно освен пространството, в което живеят.

Обиждате се един друг

Ако сте започнали да си крещите повече и то с обидни думи, които ви карат да се чувствате зле дни наред след скандала, най-вероятно вече не се обичате. Дори има вероятност да сте стигнали до степен на омраза и ярост от факта, че не сте щастливи, а и не виждате никого на хоризонта, който да ви измъкне от това състояние.

Коментирай