Интимно

Неподозирано изненадващи причини да нямате оргазъм

Какво може да попречи на интимната кулминация

07.12.2018г. / 11 42ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Достигането до върховна наслада в леглото не е задължителен финал на това така приятно интимно занимание. То е резултат от много неща, които в съвкупност ви водят до желания екстаз. Уменията на партньора ви имат значение, вашето здравословно и психологическо състояние, вашият сексуален опит, нещата, които харесвате в леглото са само част от обстоятелствата, помагащи за така желания щастлив край.

Но съществуват много неочаквани причини, поради които не достигате до оргазъм. Не бързайте да обвинявате партньора си преди да сте се запознали с тях.

Прекарвате по-голямата част от деня седнали

Ако работата ви налага седене на бюро часове наред през работния ден, това може да е една от причините за липсващия ви оргазъм или трудното достигане до него. На пръв поглед двете неща нямат нищо общо помежду си, но всъщност не е така.

4 причини жените да симулират оргазъм

Продължителното седене отслабва мускулите на малкия таз и вагината, карайки ги да стават все по-инертни. Това неминуемо се отразява върху сексуалната функция. За да ги поддържате в добра форма, ставайте да се поразходите на всеки час. Освен това в седнало положение можете да правите упражненията на Кегел. Припомнете си ги тук.

Носите високи токчета

Високите токчета са друг косвен причинител на затруднения в достигането до оргазъм по време на секс. Причината отново е в нарушенията, които мускулатурата търпи. В този случай това се отнася не само до мускулите на малкия таз, но и тези в основата на гърба и кръста. Неправилната стойка вследствие на високите токчета предизвиква изкривяване на гръбнака и изместване центъра на тежестта. Така се увреждат прилежащите около мускулите тъкани, както и самите мускулни влакна. Възможно е да се предизвика и болка при секс.

Не казвате на партньора си какво точно искате

Едно от най-полезните неща в секса е честността и откритостта. Невинаги човекът, с когото правите секс, може сам да предвиди и разгадае от какво точно имате нужда, какво харесвате. Не се страхувайте да му го споделите, за да направите изживяването още по-вълнуващо.

Не пиете достатъчно вода

Добрата хидратация на цялото тяло влияе върху здравето. Ако сте дори леко дехидратирани, това може да причини запек, умора, раздразнение, стомашни проблеми, промени в настроението, дори да повлияе на сексуалната ви функция. Защо? Защото нервната система също страда при дехидратация. Нервните клетки не могат да комуникират качествено помежду си в среда с намалено количество на вода. Ето защо и половите органи биват недостатъчно инервирани, съответно възбудими.

Не вдигате достатъчно шум

Когато не издавате никакви звуци по време на секс, за партньора ви е по-трудно да разбере дали е на прав път. Не потискайте поривите си да огласяте моментите, в които възбудата расте. Така достигането до оргазъм ще е по-лесно.

Множествени оргазми – възможни със специални техники

Свързани статии

Прием на лекарства

Някои медикаменти, които приемате, могат да са причината за отсъствието на оргазъм или трудното достигане до него. Обикновено това са антидепресанти, лекарства за контрол на кръвното налягане, противозачатъчни таблетки, някои антихистамини. Те повишават рязко нивата на пролактина в тялото, който по същество е един от хормоните на стреса. Той потиска либидото и намалява сексуалното удоволствие.

Нивата на окситоцин са твърде ниски

Окситоцинът е известен като хормон на щастието. Ако стресът в организма ви е прекалено висок, нивата на окситоцин спадат драстично. Това намалява не само сексуалното желание, но и способността за достигане до оргазъм.

Не мастурбирате

Изследвайте тялото си. Познавайте добре своите ерогенни зони. Това ще ви помогне в сексуалната игра с партньора.

Пишкали сте преди секс

Изпразването на пикочния мехур преди интимен контакт от една страна е добре, защото ще се отпуснете и няма да мислите само за това дали случайно няма да се изпуснете леко в леглото. От друга страна обаче, когато мехурът е пълен, той притиска повече нервни окончания, както и вашата G-точка. По този начин сексуалната стимулация е много по-наситена, съответно достигането до оргазъм – много по-вероятно.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Бела ( преди 3 години )
Оргазъм е пряко свързан с това дали сте сексуално привлечени от индивида. С ръка винаги мога, но с такъв грозен мъж какъвто беше той няма шанс да се доближа. Беше и неопитен...Повечето жени са бедни и нямат финансовата възможност да се отпуснат и покажат какво искат. Това е в основата на тези проблеми. Когати жената стане напълно независима и може да избира, едва ли ще има такива оплаквания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Бела ( преди 3 години )
Години наред жената е била манипулирана и използвана за целите на мъжа. Едни са били използвани за домакини и продължаване на рода, други са правени ***, а трети са били слугини...Преди 12 години имах връзка с грозен програмист, който не желаех и нито веднъж не стигнах до оргазъм. След като се разделихме опитах с ръка и открих рая. Жената трябва да се отпусне и намери подходящ партньор, който желае и спре да мисли само за продължаване на рода и финансовата издръжка. За съжаление обществото все още е много бедно и просто, за да осъзнае, че трябва всеки да е финансово независим, за да може да разшири кръговете си и шансовете да намери това, което търси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар