Интимно

Признаци, че не сте готови за брак

Откажете се, докато е време, за да не съжалявате

09.01.2019г. / 10 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

За успешния и щастлив брак не е достатъчна само любов. Много са обстоятелствата, които биха могли да направят съвместния живот по-скоро ад, отколкото мечтана приказка. След като празненството приключи идва трудната част. Готови ли сте да споделяте наистина живота си оттук нататък? Домът си, пространството си, времето си, парите си, докато смъртта ви раздели – доста дълго време.

Мисълта за това плаши някои хора и ако вие сте от тях, не сте сами. Напълно нормално е да не сте готови за тази голяма крачка.

10 неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака

Ако се чудите дали това е така, вижте признаците, които подсказват, че може би е по-добра идея да отложите сватбата или да смените партньора.

Искате повече свобода от партньора си

Всеки от нас има нужда от време само за себе си. Това е от съществено значение за запазването на хармонията в общото цяло. Някои хора са по-свободолюбиви от други и това наистина може да се окаже голям проблем. Ако имате това усещане за разминаване между разбиранията помежду ви, откажете се преди да е станало твърде късно. В бъдеще конфликтите ви на тази тема ще стават по-големи.

Не говорите за пари

Не ви ли се струва съмнително, че никога не обсъждате нищо свързано с общи финанси? Това е знак, че не сте готови да споделяте семейните ценности, включително парите. Ако криете от партньора си каква заплата взимате, както и той неговата, неминуемо ще се появи проблем на тази база.

Свързани статии

Имате тайни

Не е необходимо да споделяте абсолютно всичко с бъдещия си съпруг. Всеки човек има тайни и това е напълно нормално. Но ако криете важни неща от миналото си, това означава, че не сте готови да споделите живота си или това просто не е любовта на живота ви.

Нямате дългосрочен план

Разбира се, че плановете се провалят и невинаги всичко върви според тях. Но ако човек няма абсолютно никакви очаквания за бъдещето с половинката си, това подсказва по-скоро за недостатъчна готовност за брачен живот.

7 признака, че бракът ви е обречен на провал

Разводът не ви се струва чак такова бедствие

Когато се заговори за брак или когато партньорът ви е предложил пръстен, първата мисъл, която ви е хрумнала е „какво пък толкова, нали винаги мога да се разведа“. Когато човек е открил своята половинка не си мисли такива неща. Може би още не сте готови.

Коментирай