Интимно

3 стратегии, които несигурните мъже често разиграват

Как да ги разпознаете и кога е време да помислите за себе си

15.02.2019г. / 14 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте имали усещането, че ви мотаят в любовта, вероятността да сте имали взаимоотношения с несигурен мъж не е никак малка. Мъжете, които дълбоко в себе си се съмняват в мъжествеността, способностите и характера си обикновено се възползват от половинката си, правейки всичко възможно да убедят нея, както и себе си, че цялата вина за несполуките им всъщност е нейна.

Разликите между любовта и отровната връзка

Подобен род връзки в повечето случаи са токсични и не са здравословни в дългосрочен план. Дълбоките комплекси, които мъжете с тези проблеми таят в себе си, ги карат инстинктивно да разиграват определени стратегии, които издават вътрешното им състояние.

1. Обвинения.

Думите могат да наранят много, понякога повече и от действията. Мъжете, които обичат да сочат с пръст половинките си, хвърляйки им всевъзможни обвинения, страдат от наистина дълбока психологическа несигурност. Те всячески отказват да приемат проблемите си като свои и предпочитат да ги прехвърлят на най-близкия си човек.

Така вие се оказвате виновни за несгодите в работата му, за безпаричието му, за потъването му в заеми, за невъзможността да израсне в кариерата. За факта, че няма приятели също вие сте виновни, защото някак си сте го обсебили и не му давате пространство да диша.

Изобщо времето, което той прекарва с вас всячески го потиска. Ако си имате работа със сериен обвинител, то не мислете, че той не ви обича. Тези хора правят едно и също нещо във всяка своя връзка и вината не е във вас. Ниското им самочувствие пречи да видят света в истинските му цветове.

2. Срам.

Срамът в една връзка наистина може да е отровен. Той може да навреди на чувствата, себеусещането, самочувствието на партньора, към когото е насочена пасивната агресия. Срамът е близък братовчед на постоянното обвинение.

Обикновено хората, които непрекъснато засрамват партньорите си, дълбоко в себе си са зависими. Те искат да ви стоварят на земята, емоционално да ви повалят публично, защото се страхуват от това, че са слаби. Те добре знаят и усещат това, въпреки че за нищо на света не биха си го признали.

Признаци, че вие сте неговата избраница

Умеят да манипулират, да убеждават колко погрешно е всичко, което правите. Мислите грешно, действате грешно, дори дишате грешно. В обстоятелства на непрекъсната критика човек наистина в даден момент започва сериозно да се съмнява в себе си.

3. Слава.

Самочувствието на несигурните мъже е толкова ниско, че мнозина от тях предприемат стратегията да се провъзгласяват за перфекционисти, много добри в работата си, имащи невероятен успех сред приятели, в любовта, общуването, изобщо всичко. Те са склонни да се хвалят непрестанно, потискайки самочувствието на половинката си до краен предел.

Ако навреме осъзнаете, че връзката ви е попаднала в подобен токсичен капан, направете своята равносметка.

Коментирай
2 rate up comment 3 rate down comment
titia ( преди 5 години )
ne sum se zamisliala po temata . obiknoveno priemam otkroveno ne6tata , s doverie . znaia 4e mujut , kogoto obojavam niama podobno mislene i moral .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар