Интимно

Щастливите двойки правят едно нещо всяка седмица

Каква е тайната

17.06.2019г. / 07 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Когато връзката прерасне в осъзнато и взаимно съжителство с любимия човек, след известно време неминуемо ежедневието започва да влиза в един сладък коловоз на рутината, който може да е колкото полезен, толкова и вреден за отношенията. Много двойки не успяват да се справят с тази промяна и развалят отношенията си. Но има и такива, които намират начин да превъзмогнат този стереотип и не само да не се разделят, а да продължават да стават все по-щастливи.

Всичко за любовта и връзките вижте тук>>>

Ако употребявате тези фрази, вероятно връзката ви е към края си>>>

Как го правят?

И те, както всички двойки имат своите рутинни преживявания всеки ден. Работят, а след дългия работен ден се прибират, пазаруват заедно, приготвят си нещо за вечеря, докато споделят как е минал денят им. Следва изтягане на дивана и гледане на филм или любимо предаване.

Докато в началото след изтягането на дивана са следвали интимни закачки и прелюдии, сега вероятността всеки да дръпне одеялото към себе си и да се обърне, е голяма.

Двойките, които успяват да превъзмогнат това емоционално отдалечаване обаче правят нещо, което не всички партньори осъзнават, че трябва да правят. Това е прекарването на време поотделно, самостоятелно всяка седмица или дни от седмицата.

Свързани статии

Защо това помага?

Защото самостоятелно прекараното време помага за изграждането на по-добра нагласа и отношение към партньора и самата връзка. Щастливите двойки съзнателно или не правят това. Намират време за срещи с приятели без партньора си. За предпочитане е това да са само ваши, а не общи приятели. Тези контакти са безценни за изграждането на високо самочувствие и самооценка.

Зодии, подходящи за авантюра и сериозна връзка

Възможността да общувате свободно с любими хора заедно с любовта на партньора ви цялостно ви правят един наистина по-щастлив човек, смятат специалисти.

Времето, прекарано далеч от партньора помага и да не забравяте защо всъщност сте се влюбили в него.

След като започнете да практикувате това просто правило на общуване с други хора поотделно, ще се убедите колко по-малко игнориране ще има помежду ви и колко по-малко време ще прекарвате да ровите в телефона си вместо да общувате реално.

Коментирай