Интимно

Най-добрата причина да правите секс преди лягане тази вечер

Коя е тя

24.06.2019г. / 07 45ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето двойки правят секс вечер. Но не всеки ден преди лягане либидото е достатъчно високо предвид късното прибиране от работа, ангажиментите, задачите, стреса. За да си починете вероятно лягате пред телевизора, гледате някое шоу, четете книга, гледате филм или скролвате из телефона си.

Ако той прави това по време на секс, държи на вас>>>

Това далеч не са най-добрите навици за осигуряване на добър сън през нощта. За щастие, проучванията показват, че една-единствена практика може да помогне да заспивате лесно и непробудно и това е сексът.

Но това не е всичко. За да подобрите съня си е необходимо и двамата партньори да изпитат оргазъм по време на секса непосредствено преди заспиване.

В скорошно проучване, цитирано от Дейли мейл, 64% от 460-те човека на възраст между 18 и 70 години отговорили, че спят много по-добре, ако вечерта преди лягане са правили секс.

6 неща, които мъжете искат жените да знаят за секса>>>

Защо сексът води до по-добър сън?

По време на секс се отделят ендорфини, които понижават натрупания стрес през деня. Освен това сексът помага да се абстрахирате от скролването в телефона и гледането на телевизия, които са нездравословни практики преди сън. Тези навици не ви помагат да заспите, а ви разсейват от съня.

Начинът, по който сексът подобрява качеството на съня зависи и от пола. При жените нивата на естроген се повишават след оргазъм. Този хормон подобрява REM цикъла на съня, което го прави по-дълбок през цялата нощ.

Секс движения, които ще ви сближат>>>

При мъжете хормонът пролактин се повишава след секс, който също улеснява заспиването.

Няма по-добра причина да правите секс редовно преди лягане от тази. Така ще имате здравословен и непробуден сън всяка нощ, от което зависи здравето на тялото и психиката.

Коментирай