Интимно

Колко калории всъщност се изгарят по време на секс?

Отговорът може да донесе изненади

01.07.2019г. / 07 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Всеки желае да се радва на стройна и секси фигура, но повечето от нас искат това да се случи по възможно най-лесния и приятен начин, който не включва изтощителни тренировки и ограничения в храненето. Сексът изглежда като най-съблазнителната „тренировка“. Един от най-разпространените митове гласи, че калориите, които изгаряме по време на секс са достатъчни, за да поддържаме добра форма. А какво следва, ако правим секс по няколко пъти седмично (или на ден!) - звучи страхотно. Хем приятно удоволствие, хем изваян силует. Кой не мечтае за това. 

5 кардио тренировки, изгарящи повече калории от тичането>>>

Оказва се обаче, че истината е съвсем друга. И, разбира се, изгарянето на калории по време на секс е твърде индивидуално, за да се каже с точност колко е изразходваната енергия. 

Екип от канадски учени се заема да провери това. Изследването е проведено в Университета в Квебек. Изследователите сравнили резултатите в изгарянето на калории по време на секс и кардио тренировка. 

Резултатите показват, че за 25 минути секс мъжете изгарят средно по 100 калории, а жените по 69. За сравнение една 25-минутна кардио тренировка изгаря по около 213 калории при жените и 276 съответно при мъжете. 

Свързани статии

Друго изследване, публикувано в New England Journal of Medicine открива, че мъжете изгарят едва 21 калории за 6-минутен секс. Тази времева единица е взета под внимание от учените, защото според изследванията се смята, че средностатистически интензивната фаза на секс преди кулминацията трае около 6 минути. 

Колко калории изгаряме при ходене?>>>

И все пак, как да изгорите повече калории по време на секс?

Като цяло, максимата „повече интензитет, повече изгорени калории“ важи както при тренировките, така и при интимните преживявания. 

Ако наистина искате да превърнете секса в механизъм за удоволствие и отслабване едновременно, наблегнете на интензитета. Целта е да ускорите максимално сърдечния ритъм за по-дълго време. Това ще има подобен ефект на кардио тренировките. 

Коментирай