Интимно

5 неща, които не трябва да правите след скандал с половинката

По-лоши са от най-лошите думи

27.08.2019г. / 15 43ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Напълно нормално е за двойките да спорят и да имат конфликти. Дори е здравословно. Така в спора се ражда истината, партньорите се научават от какви компромиси има нужда половинката му, какво да променят в поведението си, как да решат проблемите си. 

Може да се овладели до съвършенство различните техники и правила за водене на спор във връзката без да се наранявате един друг, например, да се въздържате от квалификациите и употребата на различни имена и прилагателни. Може да сте изкоренили навика си да започвате всички свои изречения с „аз“ или „ти“, когато нападате партньора си, но определено е важно и как се държите след като бурята премине. 

10 тайни на двойките, които остаряват заедно>>>

Понякога реакциите ви след конфликтната ситуация могат да се окажат по-нараняващи, отколкото тежките думи, които сте си разменили в най-разгорещения момент от кавгата. 

Какво не трябва да правите след скандал?

Не пренебрегвайте нуждата на партньора си от пространство 

Много е важно да си дадете малко време и пространство след скандал, особено ако е бил разгорещен и сте си казали неприятни неща. Не го преследвайте в другата стая, не добавяйте още аргументи към предходните, не се опитвайте на всяка цена да спечелите битката, защото ще изгубите войната не с кого да е, а със самата любов. От тези действия губите и двамата. 

Не го игнорирайте 

Една често срещана реакция е игнорирането. Някои хора го правят дори в продължение на дни след конфликтната ситуация. Ако партньорът ви търси път към вас и иска да говорите, за да оправите нещата, не се дърпайте и недейте да се правите на ледена кралица. Разтопете ледовете, отключете съзнанието си за комуникация. Ако не го направите, следващият конфликт ще дойде много скоро. 

Как се решават сериозните семейни проблеми?>>>

Не пазете негови думи в своя арсенал 

„С неговите камъни по неговата глава“ не е добра стратегия, ако си мислите това. Единственото, което ще постигнете, е още повече упорство, инат, твърдоглавост и защита на личното мнение от страна на партньора си. Задънена улица, по която не искате да вървите. 

Не се оправдавайте за скандала 

Споровете вкъщи могат да възникнат по много причини, като спусъкът, който отключва взривоопасната вълна може наистина да се корени в нещо съвсем различно, което ви е вбесило през деня. А след това си го изкарвате на най-близкия човек. На всеки се е случвало, но не се оправдавайте с това. Работата, напрежението, главоболието – всичко това не е истинско извинение за поведението ви, а само успокояване на съвестта и окуражаване, че сте прави. 

Какво винаги ще предизвиква спорове между мъже и жени?>>>

Не му обръщайте гръб, ако усещате, че наближава буря 

Това е още по-обидно от която и да е лоша дума или квалификация. Обръщането на гръб е директна демонстрация на това, че смятате мнението на партньора си за нищожно и не сте длъжни да му обръщате каквото и да е внимание. 

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )
niamam takiva skandali .obojavam prekrasen goliam liubim bliznak
отговор Сигнализирай за неуместен коментар