Интимно

Как да потиснете ревността си преди да сте разрушили връзката си?

5 начина да успеете

29.08.2019г. / 11 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ревността е взривоопасна. Тя може да доведе докрай дори най-щастливата връзка. За да запазите отношенията си е важно да се научите да контролирате ревността си, особено когато е безпочвена и нямате доказателства и поводи за проява на това токсично чувство. Как да се научите да владеете ревността си и да я потискате?

Как ревнуват мъжете от различните зодии>>>

Разберете причината за вашата ревност 

Някои хора са ревниви поначало. Ревността им се корени в техния досегашен опит, както и в някои индивидуални особености на характера и личността. Ако обаче сте особено ревниви към настоящата си половинка, вероятно има причина за това. Не е задължително партньорът ви да е в основата на проблема. Може просто да тълкувате неговото поведение погрешно и да го приемате като повод за съмнение. Анализирайте ситуациите, които ви правят ревниви и разберете къде се крие разковничето. Знаейки, ще ви е по-лесно да поработите над укротяването на ревността. 

Не поставяйте забрани на партньора си

Това е възможно най-погрешната стратегия, която можете да изберете. Ако забранявате и налагате рестрикции на половинката си, ще го подтикнете към неща, които до момента не е имал намерение да прави. Не забравяйте, че ревността е един от най-големите убийци на връзката и може да превърне иначе хармоничните ви отношения в истински кошмар. 

Отпуснете се, когато почувствате ревността да напира 

Важно е да се научите да се владеете. Захванете се с нещо, което да ви разсее. Практикувайте упражнения, за да се освободите от стреса и да не мислите за спусъците, които провокират ревността ви. Контролирайте я, както контролирате гнева си, поведението си на работа, пред познати. Те виждат най-малка част от истинското ни аз. Затова е добре да си припомним, че можем да използваме тези свои маски в случаите, в които ревността е напът да превземе връзката ни.

Какво отличава двойките, които не се ревнуват от останалите?>>>

Свързани статии

Ревността е загуба на време

Колкото и да ревнувате, колкото и да го натяквате, колкото и да забранявате разни неща на партньора си, нищо няма да постигнете. Ако човек е решил да извърши някакво прегрешение в любовта, нищо не е в състояние да го спре освен собствената му съвест. 

Изневярата не е най-лошото нещо за една връзка>>>

Спрете да се сравнявате с другите

Понякога сравнението е полезно, но в случая не. Колкото повече се сравнявате с другите, толкова повече вашата собствена връзка ще ви се струва като истинска катастрофа. А ако се сравнявате с другите жени на глас пред партньора ви, ще го накарате тотално да спре да ви уважава. 

Коментирай