Интимно

3 причини да не излизате с бившия на най-добрата си приятелка

Не е добра идея

14.09.2019г. / 07 17ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Дори да не сте го искали, понякога и такива неща се случват. Влюбвате се в бившия на най-добрата си приятелка или просто сте му хвърлили око отдавна, а най-после е свободен. Ако наистина искате да си останете приятелки с нея и да запазите отношенията си, не е никак добра идея да излизате с бившия ѝ, даже и да го е разкарала тя. Вижте защо. 

Типове гаджета, с които се срещаме през 20-те си години>>>

1. Някой ще пострада.

Единият от тримата със сигурност ще се опари от ситуацията. А може и да не е само един. Любовните триъгълници са болезнени и почти никога от тях не излизат печеливши карти. Вероятно по инстинкт правите това, което мислите, че е най-добре за вас. Изпитвате чувства, иска ви се да опитате. Ами ако той е подходящ за вас? Ами ако сте щастливи, въпреки нещастието на най-добрата си приятелка? Тези и още много въпроси може да витаят в главата ви, но не е добра идея да опитвате, освен ако не поговорите много откровено с нея и не постигнете съгласие. 

Знаци, че гаджето ви не става за съпруг>>>

2. Социалните ситуации стават още по-неловки за всички.

С най-добрата си приятелка имате обща среда, приятели, които обаче познават и бившето ѝ гадже. Представете си как би изглеждала ситуация, в която всички заедно се озовете отново на едно и също място, но в различно формирование – вместо приятелката ви с гаджето си, вие сте с него, а тя сама, но всички в една компания. Неминуемо ще се получат неприятни ситуации, дори конфликти. Някои от приятелите ви ще заемат вашата страна, други нейната. Сблъсъците са неизбежни. 

Кога трябва незабавно да зарежете гаджето?>>>

3. Просто не е редно.

Неписаното правило на приятелската етика го изисква – недей да спиш с гаджетата на приятелките си, дори да са бивши. Ако искаш да изгубиш доверието и предаността на най-добрата си приятелка – давай! Но във всички останали случаи не е добре да го правиш. Приятелите просто не правят така. 

* * * 

Вижте още:

Коментирай