Интимно

5 причини, които ви пречат да се обвържете

Имате грешен подход към връзките си

15.09.2019г. / 05 44ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любов, вярност, доверие, комуникация – това са все предпоставки за щастлива и дълготрайна връзка. На вас обаче все не ви се получава. Не можете да задържите някого до себе си повече от няколко месеца. Чудите се защо? Може би проблемът е във вашето отношение към връзките и партньора ви. Вероятността да саботирате отношенията си без да осъзнавате, не е малка. Много често допускаме грешки, които ни правят егоисти и ненадеждни партньори в очите на хората до нас, а това ги отблъсква. Отблъскваме ги и самите ние, защото поставяме себе си на първо място без никакви компромиси.

Защо дълго необвързаните жени стават най-добрите партньори?>>>

Ако дълго време сте необвързани и все се случва така, че да не съумявате да създадете дълготрайна връзка, може би допускате някои грешки или може би имате проблем с отдаването на партньора. Кои са признаците за това, които ще ви помогнат да осъзнаете поведението си?

Изпитвате затруднения да се отдадете напълно не само във връзките си, но и в други области от живота си

Хората, които имат затруднения в обвързването обикновено ги имат в повече от една област от живота си. Те изпитват трудности в задържането на една и съща работа задълго. Не могат да се задоволят с един или двама приятели – нужни са им различни хора в живота, за да поддържат интереса си. Не обичат да се задълбочават в упражняването на една професия, а през определен период от време сменят поприщата, на които се изявяват. Хората, които са непостоянни в живота си обикновено са такива и във връзките си.

Влюбвате се в грешния човек

Възможно е любовният ви радар да не работи на правилната честота, което да ви насочва винаги към грешния човек. Вероятността връзките да не ви се получават може да се дължи на неспособността за обвързване на този тип мъже, а не на вашите грешки. Направете списък на мъжете, от които сте били привлечени и помислете за общите черти между тях. Ако преобладават лошите момчета, значи наистина радарът ви е виновен за лошия ви късмет в любовта. Сърдете се на него, че сте все още необвързани.

Какво се случва, когато дълго време сте необвързани?>>>

Никога не можете да вземете решение

Нерешителните хора понякога прогонват партньорите си именно с неспособността да взимат каквито и да е решения във връзката си или спрямо партньора си. Така отблъсквате половинката си, на която ѝ писва да ви чака да решите дали да правите крачка напред или не. Не сте сигурни дали сте щастливи или не. Очаквате да усетите щастието според някакви нереалистични показатели от филмите и приказките, а така пропускате истинското щастие в живота.

Свързани статии

Изпитвате страх от това да сте сами

Толкова сте фиксирани в идеята да имате връзка на всяка цена, че поведението ви отблъсква партньорите ви. Вкопчвате се в тях и правите много бързи планове, които ги стряскат. От друга страна, желанието ви никога да не сте сами може да ви кара да сменяте често партньорите си, за да поддържате интереса, пламъка. Това със сигурност ви пречи да се обвържете истински задълго.

Приемете тези предизвикателства, ако ви е писнало да сте необвързани!>>>

Убеждавате се, че отдаването на един мъж всъщност не е за вас

Необвързани сте от дълго време, искате това да се промени, но въпреки това се успокоявате, че връзките не са за вас, бракът не е за вас, не се чувствате добре, когато сте само с един мъж. Много жени се самоубеждават, че така им е по-добре. Но ако усещате, че страдате и все мислите за това, значи стратегията ви е погрешна. Трябва да сте по-искрени и откровени със себе си.

Коментирай
Свободно време