Интимно

10 причини да сте изгубили оргазма си

Защо не можете да го достигнете?

20.09.2019г. / 08 47ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Достигането до оргазъм не е особено лесно за повечето жени. Всъщност, изследване на The Cleveland Clinic съобщава, че едва 10% от жените успяват бързо да достигнат до кулминацията, докато цели 90% изпитват затруднения. Оказва се, че от значение за достигането до оргазъм е не само любовната игра и позата, в която правите секс, а дори и това какво ви се случва по време на работния ден, как успявате да се справите със стреса и много други фактори. 

10 любопитни факта за женския оргазъм>>>

Ако сте изгубили способността си да достигате до оргазъм или ви се случва твърде трудно, ето какви може да са причините. 

Страдате от безпокойство 

Съзнанието е пряко свързано със способността да се отпуснете, да не мислите за нищо друго и да се отдадете единствено на любовното преживяване. Ако тревожността и безпокойството ви са на прекалено високи нива, вероятността да достигнете до оргазъм намалява. 

Не напрягате мускулите си

Всички мускули играят роля по време на любовната игра и половия акт. Ако си лежите и просто чакате оргазмът да ви връхлети, невинаги ще се случи. Необходимо е да участвате с всички мускули на бедрата и малкия таз, включително тези на вагината, за да допринесете за достигането до кулминацията. 

Нямате достатъчно лубрикация 

Естественото овлажняване на вагината понякога е проблем, който може да затрудни сексуалния акт. Използвайте допълнителен лубрикант на водна основа, за да направите преживяването по-приятно. 

4 пози за сигурен оргазъм>>>

Прекалено много стимулация 

Гледането на порно може да помогне да се възбудите, но може и да предизвика прекалена сексуална превъзбуда, която да попречи на достигането до оргазъм. Предварителната любовна игра също може да се окаже в повече за сетивата ви, което да ви отклони от пътя към кулминацията. 

Не сте опитвали секс играчки 

Ако имате затруднения в достигането до оргазъм, може ви имате нужда от разнообразие в леглото. Помислете за включването на някои секс играчки в любовната си програма. 

Не мастурбирате 

Мастурбацията е полезна, защото вие най-добре познавате тялото си и можете да му помогнете да достигне до връхната точка. Не се притеснявайте да го правите и пред партньора си, даже и по време на неговите ласки. Това ще възбуди и него. 

Не казвате на партньора си какво искате 

Понякога партньорът ви няма как да е сигурен какво точно желаете в леглото. Затова не се притеснявайте да го насочите. Така ще направите любовната игра по-вълнуваща, а достигането до оргазъм по-лесно. 

4 причини жените да симулират оргазъм>>>

Свързани статии

Прекарвате по-голямата част от деня седнали 

Продължителното седене предизвиква инертност на мускулатурата в малкия таз. За да противодействате на този процес, най-вече ако работите седнали, правете упражненията на Кегел, за да стегнете мускулите на вагината. 

Страхувате се да изгубите контрол

Психологическите задръжки в секса могат да попречат на приятното преживяване и кулминационния край на любовната игра. Затова забравете задръжките, отпуснете се и не мислете за оргазма. Той ще дойде сам. 

Симулират ли мъжете оргазъм?>>>

Нивата на окситоцин в кръвта ви са ниски 

Окситоцинът, наричан хормон на любовта, има пряка връзка с оргазма. Ако тялото ви не го произвежда или нивата му са прекалено ниски, получаването на оргазъм е по-трудно.

Коментирай