Интимно

10 типа връзки, обречени на провал

Кога краят се вижда още в началото

04.10.2019г. / 06 22ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

По стила и поведението на партньорите може да се съди много за продължителността на една връзка. Както характерите и хората изобщо имат типажи, така и връзките могат да бъдат разделени в различни типове, според които си личи дали отношенията имат бъдеще или не биха просъществували дълго. 

Кои са 10-те типа връзки, които са обречени от самото начало на провал?

7 ясни признака, че трябва да прекратите връзката си

1. Партньорите, които не говорят за пари 

Ако парите са табу за вас, изпитвате неудобство да говорите за финанси, за да не звучите като меркантилна личност или просто искате да скриете от партньора си колко печелите и харчите, това е пагубно за връзката ви, защото доверието помежду ви ще се разруши, ако изобщо сте успели да го изградите. Разногласията по отношение на парите са една от най-честите причини за раздяла. 

2. Онези, които се влюбват в илюзии 

Ако сте необективни в преценката си и по-скоро изграждате чувствата си върху представи за това какво очаквате от щастливата връзка, тя вероятно ще се провали с гръм и трясък. Живеенето в заблуда и влюбването в илюзии и мечти, а не в реални качества на партньора е също от водещите причини за любовни разочарования. 

3. Онези, които си водят списък с точки

Има такива двойки, които си отмъщават един на друг или пък правят нещо за партньора си, само ако той направи нещо за тях. Такива връзки са обречени на провал, защото последното, което включват, е компромис. А той е много важен за успеха на една връзка. 

7-те смъртни гряха във връзката

4. Егоистът и мечтателят

Когато единият партньор е егоистично настроен и е убеден, че трябва да получава всичко във връзката без да дава от себе си, а другият е даващият, който сляпо вярва в любовта и мечтае за щастлива връзка, тя със сигурност няма да се случи. Защо? Защото даващият ще се умори и озлоби с времето. Защото даването изтощава и изсмуква енергията и желанието за компромис отново и отново. Получаващият ще се пренасити и постепенно ще спре да уважава половинката си, която отдавна е изгубила достойнството си. Получава се омагьосан кръг, от който трудно се излиза без промяна. 

5. Умният и глупакът

Когато интелектуалното ниво на двамата партньори се разминава драматично, връзката също е обречена на провал. Условно казано „глупакът“ ще се дразни от постоянните корекции на „умника“, а „умникът“ ще започне да се чуди какво изобщо прави в тази връзка с човек под неговото ниво. 

6. Партньорите с разминаващи се интереси

Връзките не са базирани само на любов. В тях влизат и редица други личности характеристики, черти и особености на характера, емоционална интелигентност на всеки от партньорите, ценностна система, граници, обхващащи допустимите за прошка прегрешения и още много други компоненти. Ако освен тях интересите на двамата партньори също се разминават е ясно, че такава връзка е обречена на провал. 

7. Хора с прекалено голяма възрастова разлика

Колкото и привличане да е имало в началото, с течение на времето разликата във възрастта ще си каже своето. На всеки етап от живота си мъжете и жените претърпяват промени в интересите и ежедневните си навици. Твърде голямата пропаст във възрастта между двама души е истинска пречка, с която малцина се справят.  

Свързани статии

8. Двама лидери

В една щастлива връзка единият партньор трябва да е по-склонен да отстъпва. Иначе трудно се получава. Ако и двамата сте лидери и се борите за надмощие, за водаческа позиция, връзката не би издържала дълго. 

6 неща, с които трябва да сте наясно след 1 година връзка

9. Емоционално нестабилна връзка

Партньори, които са психически и емоционално неуравновесени, които се редуват в ролята си на родител и спасител за другия, обикновено се справят трудно с отговорностите в живота, а и във връзката. Несигурността и неяснотата за бъдещето в много случаи бележи дълбоко такъв тип връзки, като ги обрича на провал. 

10. Онези партньори, които са заедно само заради физическото привличане

Ясно е, че страстта и физическият интерес към партньора угасват с течение на времето и се трансформират в по-дълбоко чувство, ако сте започнали истински да обичате половинката си. Ако не сте и чувствата ви са останали на ниво физика, такъв тип отношения често не траят дълго.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 4 години )
obojavam edin goliam bliznak koito e cialo sukrovi6te . a pomejdu ni niama izbroenite gore v statiata . 6tom tolkova godini sme zaedno , zna4i ima za kakvo ! toi e velikolepen 4ovek
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време