Интимно

5 начина да спасите обречената си връзка

Усилията, които трябва да положите

04.11.2019г. / 10 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако усещате, че връзката ви е напът да загине, потопена в купищата проблеми, но искате да я съживите, има няколко начина да опитате. Трябва да впрегнете енергията и волята си в посока, която да помогне отношенията ви да изплуват на повърхността. Ето какво можете да направите.

Лоши навици, които провалят връзката ви

1. Бъдете откровени

Първият елемент от мерките, които да вземете за съживяване на връзката ви е честността. Колкото по-откровени и прями сте един към друг, толкова по-лесно ще ви е да общувате на едно по-добро ниво. Добре е да проведете този разговор насаме, ако имате деца. Направете го само двамата. Не намесвайте близките и семейството си. Всеки от тях може да наклони везната в посока, която да ви отдалечи един от друг. Предпазвайте се от нападки и спречквания. Опитайте се да изчистите недоразуменията и недомлъвките, които досега са били част от връзката ви.

2. Направете списък с нещата, които искате един от друг

Опишете по какъв начин искате партньорът ви да се промени, за да постигнете пълно щастие и укрепване на отношенията ви. Той трябва да направи същото. Говорете и анализирайте подробно написаното от двамата без да се нападате. Опитайте се на този нов етап от връзката си да се научите да приемате гледните точки на другия. Това ще ви помогне да изведете връзката си на по-балансирано ниво.

Отворена връзка – какво да знаем преди да я започнем?

3. Оставете старите навици и проблеми в миналото

Колкото и трудно и невъзможно да звучи, опитайте да започнете от нулата – без припомняне на старите проблеми, без обвинения, без нападения в гръб. Променете и навиците си. Ако досега сте игнорирали партньора си, защото сте били уморени, опитайте да му отделяте повече време. Ако досега сте пренебрегвали желанията му, защото сте давали приоритет на своите интереси, опитайте да започнете да правите неща заедно.

Свързани статии

4. Оценявайте напредъка си от време на време

След като сте установили правилата, по които искате връзката ви да се движи отново, проследявайте прогреса си през някакъв интервал от време. Оценявайте напредъка си, говорете за това дали сте доволни от усилията си и какво още можете да подобрите.

6 вида поведение, които разрушават връзката

5. Подобрете интимността си

Започнете да правите секс отново. В проблемните връзки често сексът остава на заден план. Ако се налага, направете си график за интимността, който да следвате. Връщането към секса стимулира емоционалната интимност и обвързаност. Това помага да изградите връзката си и да заздравите отношенията си.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
4ovekut, kogoto obojavam za men e sukrovi6te i niama ni6to obre4eno v otno6eniata ni- govoria v li4en plan i bez tulkuvania.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота