Интимно

7 неща, които се случват, само когато с любимия сте най-добри приятели

Всяка целувка ще бъде като първата ви

22.11.2019г. / 07 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Без съмнение, любовта е най-необикновеното нещо, което ни се случва. Тя ни среща с различни типове партньори. С някои се разминаваме още от самото начало или на по-късен етап, но знаем, че някъде там ще намерим своя най-добър приятел и любим.

Когато той съчетава тези две неща, връзката има други измерения. Когато партньорът ни е и наш най-добър приятел, ние си имаме свой език, на който се разбираме, навиците ни са толкова еднакви, не чувстваме постоянна нужда да впечатляваме или да бъдем впечатлени, защото всичко се случва много естествено помежду ни. Какво друго е по-различно?

Всяка целувка ще бъде като първата ви

Спомняте ли си първата целувка с него? Усещахте се напрегнати, пеперудите в стомаха ви спираха дъха ви. Вълни от емоции. Когато с любимия човек сте достигнали ниво на най-добри приятели, всяка целувка ще напомня за това първо изживяване.

Какво е тиха любов и как тя продължава във времето?

Обичате времето, когато сте заедно

Когато си най-добър приятел с партньора, пред него не можеш, а и не искаш да се криеш, да бъдеш друг. От разрошени коси, без грим, до почивните дни, в които не ти се носи нищо друго, освен пижама. Чувстваш комфортно, защото се приемате такива, каквито сте.

Тишината никога не е неудобна или скучна

Има моменти, в които и двамата имате нужда да помълчите – когато се храните заедно, пътувате с кола и т.н. Моменти, в които не сте имали конфликти, просто време, в което сте заедно, но тишината ви е удобна, комфортна и знаете, че и на другия не му е скучна.

Как тялото ви подсказва, че сте намерили правилния партньор

Трудните моменти ви правят по-силни

Когато връзката между двама души е здрава, те няма да се почувстват самотни, когато единият е изправен пред предизвикателства. Той знае, че има най-добър приятел до себе си, който ще му окаже своята подкрепа. Най-добрите приятели в любовта са по-устойчиви, когато трябва да посрещнат трудностите, които застават на пътя им, умеят да разрешават конфликтни ситуации.

Можете да си говорите за почти всичко

Няма ограничения в темите, когато партньорът ви е най-добрият ви приятел. Няма неудобни въпроси, тайни, разговорите не са отегчителни.

Свързани статии

Има неща, които бихте споделили само с него

Продължение на предишните редове е, че има неща, които бихме споделили само с един човек. Когато имаме дълбока връзка с любимия човек и той за нас, а ние за него сме най-добри приятели, доверието се превръща в нещо много специално.

На една и съща вълна сте

Най-добрите приятели във връзката често са на една и съща вълна. Имат общи интереси, гледат в една посока за общото си бъдеще. Разбира се няма как да сме винаги съгласни с гледната точка на половинката си, но я уважаваме.

Снимка: iStock

Коментирай