Интимно

5 случая, в които е добре да дадете втори шанс

Кога е по-добре да простите, за да не губите любовта си

06.12.2019г. / 08 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки човек има списък с неща, които не може да прости. С годините списъкът за някои расте, за други намалява, ако са преосмислили границите си. Така е и във връзките. Прошката понякога е немислима, но пък невинаги е задължителна. Има моменти, в които си струва да простите и да запазите любовта си. Ето в кои случаи.

След изневярата – как да се справите без да се нараните един друг?

Когато имате повече от любов

За една щастлива, хармонична и пълноценна връзка само любов не е достатъчна. Нейният пламък може да намалее с времето и да прерасне в друго, по-дълбоко чувство. Ако обаче помежду ви има много повече от любов – разбирателство, приятелство, уважение и стабилна комуникация, най-вече доверие, тогава е добре да дадете втори шанс, дори половинката ви да е допуснала голяма грешка.

Когато знаете, че не е чак толкова важно

Ако причината да се ядосате на партньора си и да му изкрещите в лицето, че късате, не е чак толкова сериозна, поемете дъх и помислете отново. Пребройте до 10 и оценете ситуацията. Понякога в яда си взимаме радикални решения, които са излишни и могат да преобърнат живота ни. Простете на половинката си и дайте втори шанс, ако знаете, че онова, за което се сърдите, не е чак толкова сериозно.

Как да се научим да прощаваме

Дайте втори шанс, когато виждате, че половинката ви се опитва да се поправи

Когато човек полага усилия е добре да се опитаме да простим, за да наградим стремежа му. Любовта помежду ви не е угаснала, щом половинката ви се опитва да се поправи и да се промени, така че проблемите между вас да се изгладят.

Свързани статии

Когато е научил урока си

Всички правят грешки. Важно е след това да взимаме поуките си и да научаваме уроците си. Простете и дайте втори шанс на връзката ви, ако виждате, че партньорът ви е научил своя урок.

Как даването на прошка ни прави по-здрави?

Когато той наистина съжалява

Неискрените извинения си личат. Трудно могат да бъдат маскирани. Лошите намерения проличават впоследствие. Ако обаче виждате, че партньорът ви съжалява истински за грешката, която е допуснал, помислете дали не е добре все пак да простите и да продължите напред. Утре може вие да допуснете грешка, за която да съжалявате.

Коментирай