Интимно

5 начина да покажете на партньора, че изпитвате силни чувства

Свържете чрез силата на храната

06.01.2020г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има думи, които притежават невероятна сила, особено когато са казани от сърце. Думи като „Обичам те!“. Когато връзката ни е в своето начало, влюбени сме и искаме да покажем своите емоции на половинката си, в нас настъпва един хаос, който ни пречи да ги покажем по най-добрия начин. Ето какво може да направите.

Изградете стабилно приятелство

Истината е, че добрата любовна връзка не се гради за няколко месеца. Тя изисква взаимна любов, доверие и уважение. Създаването на здрава основа като приятели, които споделят всичко е от съществено значение, особено за сексуалните удоволствия. Това е особен акт, в който ние допускаме другия и той нас и се приемаме взаимно. Да бъдеш приятел с половинката си е усещане за щастие на друго ниво. То е сигурност, която ни кара да осъзнаем, че другият има най-чисти намерения към нас. Това от друга страна кара телата ни да отделят любовния хормон – окситоцин. Той е свързан с емпатията и доверието. Приятелите не изискват секс. Нуждаят се от признание, разбиране.

5 признака, че сте открили енергийната си половинка

Свържете се чрез силата на храната

Има нещо наистина специално, когато човекът, когото обичаш, готви за теб. Приготвянето на храна с любов е истински акт на любов, с която може да покажете на половинката си своите силни емоции. Храната винаги е свързвала хората. Дори и да не можете да готвите, все нещо малко може да приготвите за изненада на любимия човек. Моменти, в които се храните на ресторант също могат да бъдат необикновени. Ако пък той готви за вас, не забравяйте да оцените усилията му.

Не крийте вашата уязвимост, страхове

Всеки има своята лична история. Някои са по-трудни за споделяне, защото смятаме, че партньорът ни може да се откаже от нас, ако ги чуе. Страховете са бариери, които ни възпират от това да имаме щастлива връзка. Ето защо е важно да ги преодолеем, споделяйки или влизайки в ролята на слушател на половинката ни. За да бъде връзката ни стабилна е необходимо да разширим взаимно своята уязвимост. Споделяйки на другия това, което ни притеснява, ние показваме колко важен е този човек за нас, защото му се доверяваме.

Съвети за любовта и брака от двойки, женени от 50 години

Бъдете емоционално достъпни

Проблемът в някои връзки, които не могат да се развият и да положат стабилни основи е, че единият или двамата партньори са емоционално недостъпни. Интимните физически жестове са мощен начин да комуникирате чувствата си. Така например – гушкане, целуване, са форми на физически връзки, които са необходими във взаимоотношенията. Интимните физически жестове са силен начин да комуникирате чувствата си.

Свързани статии

Чувстваме се обичани, когато сме докоснати. Ето защо, всеки път, когато ви се иска да покажете своята емоционална близост към любимия човек, не пропускайте да го направите. Така и той ще се отпусне към вас, разбирайки вашите емоции, които изпитвате към него.

„Обичам те!“

Кратък и ясен начин да декларирате вашите чувства. Но не бързайте. Не става въпрос да си играете с партньора, а да му дадете време да отговори изцяло на вашите емоции. В противен случай може да изпаднете в неудобна ситуация, в която да не чуете същото. Дотогава, следвайте гореизброените стъпки, с които да му покажете любовта си.

Снимка: iStock

Коментирай