Интимно

3 причини да се чувствате самотни във връзката ви

Имате тайни или избягвате определена тема

19.01.2020г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато нямаме любим човек до себе си, често се усещаме самотни. Но връзката не ни гарантира, че макар и с партньор няма да усещаме самота, празнота. Липса на интимни моменти, които не включват само секс, липса на докосване, като прегръдка, сутрешна целувка, са само част от причините да усещаме самота. Вие как се усещате във вашата връзка?

Липса на комуникация

За съжаление, в много двойки тя е дефицитна, защото партньорите не ѝ отдават нужното значение. Добрата комуникация е от съществено значение за щастието в една връзка. Ако се чувствате самотни, вероятно не общувате достатъчно с партньора си, но и не говорите за липсата на комуникация помежду ви, което е грешка. Говорете с него, попитайте го как той се чувства, обсъдете какво е добре да направите, за да се почувствате по-свързани.

Цитати за моментите, в които се чувствате самотни

Отдавате значение на забавлението, не и на обвързването с партньора

Една любовна връзка се нуждае от разнообразие, за да може да оцелее. Въпреки това, желанието ви да се забавлявате с половинката или пък с вашия приятелски кръг, не бива да доминира над емоционалната връзка. Имате много забавни моменти заедно?

Свързани статии

А колко са моментите, в които може да споделяте, да се интересувате от другия, да покажете своята уязвимост?

5 начина да спасите обречената си връзка

Имате тайни или избягвате определена тема

Премълчаването на нещо, което бихте искали да споделите, на нещо, което ви тежи, избягването на тема, която ви кара да изпитвате дискомфорт, води до отдалечаване и усещане за самота. Избягването на една тема, може да е повод да се избягват и други теми. Какво да направите? Бъдете смели! Просто започнете да говорите, бъдете себе си и за в бъдеще се опитайте да не криете нищо един от друг. Не се чувствате свободни да говорите за всичко, не ви се дава тази възможност? Дали тогава това е вашата връзка?

Коментирай