Интимно

Какво подсказва, че трябва да сложите край на връзката си?

5 признака, че е време да скъсате отношенията си

22.07.2022г. / 14 05ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Прекратяването на връзка с партньор, на когото сте отделили години от живота си, никога не е лесно. Емоционалната инвестиция, която сте направили, прави нещата много по-трудни, дори дълбоко в себе си да знаете, че не се получава и че трябва да сложите край на отношенията си. Никой не иска да премине през подобно нещо. Възстановяването е бавен процес, изключително труден, който ви кара да се чувствате най-самотният човек на света.

5 начина да спасите обречената си връзка

Но ако връзката ви не е онова, което сте искали да бъде, може да се наложи наистина да я прекъснете. Най-лошо е човек да се чувства самотен, когато е обвързан. Това чувство е задушаващо и потискащо. Всеки заслужава партньор, който да го обича и да го прави щастлив. Понякога дори не става въпрос за действията на половинката ви, а за неговите бездействия. Значение има единствено как се чувствате. А ако се замисляте дали да прекратите връзката си, значи налице вече са сериозни проблеми.

Кои са признаците, че е време да сложите край на връзката си?

7 ясни признака, че трябва да прекратите връзката си

Не получавате онова, което искате

Дори в най-страхотните и хармонични връзки е възможно да се получи така, че единият от партньорите да не получава онова, което иска. Заради всички останали хубави моменти и неща във връзката си той започва да се убеждава, че не трябва да мисли за раздяла, защото не е честно спрямо партньора му. По този начин тъгата и нещастието се задълбочават, докато не стигнат крайната точка на потиснатост и депресия.

6 признака, че сте изгубили връзка с партньора си

Обръщате се към някой друг, за да получите каквото искате

Определено съществува проблем във връзката, ако първият човек, към когото се обръщате в нужда, не е партньорът ви, а някой друг. Всички правила на обвързването сочат, че се предполага партньорът ви да бъде и най-близкият ви човек, на когото да разчитате във всяка ситуация. Ако това не е така, може би е време да се замислите.

Партньорът ви не показва интерес

Липсата на интимен интерес у партньора ви неминуемо ще ви изправи пред истинско емоционално предизвикателство, с което ще ви е трудно да се справите. Интересът не се свежда само до интимността и секса. Той е много повече от това, включително семейни събития, партита, събирания с приятели, разговори, всички важни неща в живота на една двойка. Ако усещате, че се налага да го молите и да го дърпате насила с вас, това е много лош знак за бъдещите ви отношения.

5-те най-важни неща за щастливата връзка

Партньорът ви никога не ви включва в нищо

Хубаво е всеки от партньорите да има и личен живот, в който другата половинка невинаги взима участие. Това са моменти, в които двамата функционирате като отделни личности и опасност от задушаване няма. Лошото идва обаче тогава, когато всъщност двата ви живота могат спокойно да протичат поотделно без да имате нужда един от друг. Ако партньорът ви предпочита да се мотае с приятели без вас, да спортува или да се занимава с любимите си хобита без вашето присъствие, почти е сигурно, че проблем с обвързването е налице и такава връзка няма да ви подейства добре с течение на времето.

15 признака, че връзката ви е твърда като скала

Страх ви е да сте откровени с партньора си

Всеки път, когато се опитате да повдигнете въпрос за нуждите си във връзката и за проблемите, които ви притесняват, срещате враждебно отношение, неглижиране на мислите и желанията ви, упреци, че мрънкате и търсите под вола теле. С времето имате все по-малко смелост да изразявате емоциите си и да изисквате определени неща от партньора си, защото се боите от реакциите му.

5 тайни за щастлива връзка според психолози

Разликите между любовта и отровната връзка

6 неща, с които трябва да сте наясно след 1 година връзка

Коментирай